Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > GPS > Mapy

Mapy Wektor/raster i inne tamty...

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 23-04-2013, 20:02   #1
Fausto
 
Fausto's Avatar


Zarejestrowany: Nov 2011
Posty: 47
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Fausto jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 18 godz 22 min 24 s
Domyślnie Skąd wziąć IGO?

Witam,
Kupiłem Larka 35 i automapę z Europą do niego. Wszystko było super, nawigacja śmiagała bez zastrzeżeń. Niestety, do czasu. Jakiś czas temu wgrałem aktualizację automapy i wszystko się posypało. Trudno tu mówić i jakiś konkretnych dolegliwościach, bo Lark właściwie przestał działać. Nie odnajduje satelitów, ciągle się wiesza. ciągle komunikat, że nie może wczytać mapy itd, itd..
Pomysł mam taki, że po prostu wgram od nowa automapę ale już bez tej aktualizacji, a oprócz tego chciałbym jeszcze dograć IGO z Polską i Europą. Z tego, co czytałem, IGO ma bardzo dobrą opinię.
Rzecz w tym, że nie wiem skąd wziąć IGO. Czy to się gdzieś kupuje? Jeśli tak, to gdzie to można dostać?
Fausto jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23-04-2013, 22:24   #2
robertG7
 
robertG7's Avatar


Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Bielsk Podl.
Posty: 545
Motocykl: RD07
robertG7 is an unknown quantity at this point
Online: 3 tygodni 2 dni 1 godz 16 min 11 s
Domyślnie

Tego się chyba nie kupuje (a szukałem), w necie masz sporo wersji iGo. Próbowałem na Larku 35 uruchomić iGo, ale z marnym skutkiem. Słaby procesorek.
W Kątach Wrocławskich, przy bazie GS, jest taki Ktoś, kto zna się na iGo jak nikt inny, o ile masz niedaleko
__________________
podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd
robertG7 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-04-2013, 00:10   #3
Fausto
 
Fausto's Avatar


Zarejestrowany: Nov 2011
Posty: 47
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Fausto jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 18 godz 22 min 24 s
Domyślnie

robertG7, dziękuję bardzo za odpowiedź. Mam nadzieję, że może IGO okaże się niepotrzebny bo chyba zaświtało światełko w tunelu. Przeczytałem gdzieś w necie, że jak nie chce chodzi automapa to trzeba próbować z róznymi kombinacjami portów i szybkości. I właśnie u mnie na Auto (COM7) i przy prędkości 9600 wygląda na to, że jest szansa na pozbycie się problemu. Jutro przetestuję to jeszcze już na trasie.
A do Kątów Wrocławskich mam parę km bo jestem z Lublina ale w Kątach nocuję zawsze w takim zajeździe przy głównej drodze od Zgorzelca, kiedy wracam z za zachodniej granicy..
Fausto jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-04-2013, 01:08   #4
ofca234


Zarejestrowany: Aug 2011
Posty: 209
Motocykl: XChallange
ofca234 jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 dni 10 godz 6 min 49 s
Domyślnie

ja tam sie nie znam, ale jak stalem w kolejce po mieso to dwie baby mowily cos o jakis torrentach i filestubach.
ofca234 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-04-2013, 01:57   #5
robertG7
 
robertG7's Avatar


Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Bielsk Podl.
Posty: 545
Motocykl: RD07
robertG7 is an unknown quantity at this point
Online: 3 tygodni 2 dni 1 godz 16 min 11 s
Domyślnie

To mogły pleść głupoty, bo iGO trzeba skonfigurowane zaaplikować pod dane urządzenie. Jest sporo wiedzy na mynavia.pl

Kąty Wrocławskie polecam, tam fachowiec wie co robić z nawigacjami.
__________________
podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd
robertG7 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-04-2013, 08:21   #6
Misza
22.10.2006, DTN :)
 
Misza's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Posty: 3,212
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
Misza jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 3 tygodni 6 dni 19 godz 32 min 18 s
Domyślnie

Ja Kąty polecam ogólnie nie tylko z powodu fachowca od GPS
__________________
Real adventure starts where road ends...

-AT RD07 Big Bore 'Troll Bagnisty, ziejący ogniem z regulatora Diabeł Pustynny'


http://www.youtube.com/user/Miszapoland
Misza jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-04-2013, 09:38   #7
tomekpe


Zarejestrowany: Apr 2011
Posty: 25
Motocykl: XL650V
tomekpe jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 2 godz 5 min 52 s
Domyślnie

Mam Larka z IgoPrimo. Świetny program i doskonale działa. To jest inny program, znacznie lepszy, niż Igo w wersji na Androida.

Procesorek Larka może i jest wolny, ale poza wyznaczaniem trasy nie widać tego w działaniu programu. Przejechałem spory kawał kraju i poza krajem i jestem BARDZO zadowolony z działania Igo.

Szukałem informacji o zakupie .. ale wstyd mówić jak to się skończyło . Wtedy znalazłem informacje, że nikt tego oficjalnie nie sprzedaje. Do firmy podanej jako kontakt nie udało mi się dodzwonić.

Istnieje strona dystrybutora, bodajże węgierskiego, ale to niewiele pomaga. Zakup chyba będzie najprościej w Niemczech zrobić, o ile ktoś ma okazję tam bywać.
tomekpe jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-04-2013, 11:08   #8
czosnek
 
czosnek's Avatar


Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk
Posty: 3,023
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
czosnek will become famous soon enough
Online: 8 miesiące 2 tygodni 2 dni 16 godz 51 min 20 s
Domyślnie

Wg mnie na moto najlepsza jest wersja IGO "zwykła" (ver 8.coś tam). Wersja na androida jest porażką choćby ze względu na możliwość wyznaczenia tylko jednego punktu pośredniego. Primo mi osobiście nie podeszło w ogóle jesli chodzi o motocykl (czasem używałem w samochodzie choć też bez entuzjazmu).
Natomiast IGO "zwykłe" jest cholernie intuicyjne, przejżyste i bez problemu można obsłużyć w rękawiczkach w czasie jazdy.

Jeśli chodzi o androida to bardzo fajną nawigacją jest Sygic (mapy chyba tomtoma). Wersja próbna do ściągnięca za free z Google Play
__________________
Wiesz... taki kuter...

czosnek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-04-2013, 11:30   #9
sowizdrzal
Turysta DualSport
 
sowizdrzal's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Łódź/Chorzów
Posty: 612
Motocykl: KTM 1350
Galeria: Zdjęcia
sowizdrzal is an unknown quantity at this point
Online: 2 tygodni 1 dzień 13 godz 1 min 51 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Fausto Zobacz post
robertG7, dziękuję bardzo za odpowiedź. Mam nadzieję, że może IGO okaże się niepotrzebny bo chyba zaświtało światełko w tunelu. Przeczytałem gdzieś w necie, że jak nie chce chodzi automapa to trzeba próbować z róznymi kombinacjami portów i szybkości. I właśnie u mnie na Auto (COM7) i przy prędkości 9600 wygląda na to, że jest szansa na pozbycie się problemu. Jutro przetestuję to jeszcze już na trasie.
  • iGo może chodzić równolegle do AM (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=10112) Do tego na południu i wschodzie Europy iGo ma dużo więcej dostępnych map z relatywnie dobrym pokryciem.
  • Predkość 9600 na porcie COM7 to jest to, czego Lark potrzebuje.
  • Przy sciąganiu iGo, pamiętaj o odpowiednim pakiecie data.zip, którego są różne wersje w zależności od rozdzielczości ekranu. Niejaki kłopot może różnież sprawić konwersja tracków .TRK pomiędzy wersjami 8.x i 9.x (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=11926)
__________________
Sowizdrzał
KTM 1650
Po grani, po grani! Tu mi drogi nie zastąpią pokonani! (J. Kaczmarski)
sowizdrzal jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 24-04-2013, 11:31   #10
Wegrzyn
 
Wegrzyn's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Radoszewice
Posty: 1,268
Motocykl: RD07
Przebieg: 32000
Wegrzyn jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 6 godz 19 min 0
Domyślnie

Ja się z Automapy przesiadłem na Igo8 i na Igo Primo. Jak dla mnie Primo najlepsze, wiadomo trzeba się przestawić, ale dokładność i możliwość konfiguracji trasy jest super. W temacie to dodam, że jest jeszcze u nas gryzoń, co się chomik nazywa
__________________
Wegrzyn jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Woda w oleju co, skąd jak ? Bary Silnik, sprzęgło, skrzynia 10 01-02-2013 14:12
Nadwymiarowe rozmiary tłoka do XL600? Skąd to wziąć? Olek Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT 1 03-04-2012 02:07
skąd moc? mad_leaf Silnik, sprzęgło, skrzynia 3 13-04-2009 14:09


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.