Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > NAT - Nowa (przyszła) Królowa > NAT - Wyposażenie / Gadżety

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 11.01.2021, 14:52   #1
paweldebkideb8


Zarejestrowany: Jan 2021
Posty: 6
Motocykl: RD03
paweldebkideb8 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 godz 53 min 24 s
Domyślnie Dodatkowe halogeny Africa Twin crf 1100- jak włączyć?

Witam serdecznie,jestem nowy i nie wiem czy w dobrym dziale o tym piszę w razie co proszę o pouczenie, w październiku 20r zakupiłem nową Africę mam problem z załączeniem halogenów,które zostały zamontowane z dodatkowego pakietu.W instrukcji motocykla nie ma mowy o halogenach a serwis tłumaczy, że jak przyjadę na pierwszy serwis wytłumaczą mi co i jak, tylko nie chce mi się czekać proszę o porady- czy to pełny automat (chociaż wieczorem się nie włączają),czy można je jakoś włączyć manualnie. Włączanie przyciskami FN (światła przeciwmgłowe, automat-manual) nie przyniosły rezultatu.
paweldebkideb8 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.01.2021, 16:10   #2
mirkoslawski
 
mirkoslawski's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Kielce
Posty: 1,448
Motocykl: Dziczyzna
mirkoslawski jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 4 tygodni 1 dzień 12 godz 56 min 17 s
Domyślnie

A sprawdzałeś, czy po włączeniu świateł mijania sie uruchamiają?
Nie wiem, jak jest NAT ale niektóre instalacje właśnie tak się "robi".
mirkoslawski jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.01.2021, 17:23   #3
paweldebkideb8


Zarejestrowany: Jan 2021
Posty: 6
Motocykl: RD03
paweldebkideb8 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 godz 53 min 24 s
Domyślnie

Witam, włączają się tylko po ustawieniu stacyjki w położeniu I ,kiedy następuje zapłon gasną i nie ma znaczenia czy światła mijania są w ustawieniu auto czy manual.
paweldebkideb8 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.01.2021, 17:36   #4
wierny
Moderator
 
wierny's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Bytom
Posty: 1,256
Motocykl: Była Rd07B jest Rd07C
Przebieg: 47tyś
wierny jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 1 tydzień 5 dni 11 godz 27 min 24 s
Domyślnie

Witaj na forum. Tytuł doprecyzowałem i przeniosłem do działu dotyczącego NAT. Pozdro.
wierny jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.01.2021, 18:08   #5
hak71


Zarejestrowany: Dec 2019
Miasto: Piaseczno
Posty: 39
Motocykl: CRF1100 DCT
Przebieg: Rośnie
hak71 jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 10 godz 21 min 48 s
Domyślnie

Dziwna sprawa ja ostatnio dokładałem OEM halogeny i wszystko działa. Oczywiście przez przycisk fn.
Pytanie czy działały jak Afre odbierałeś.
Jeżeli to halogeny innej firmy to musisz na kierownicy mieć przycisk albo coś w tym stylu.
W innym przypadku nie są aktywne w ustawieniach akcesoriów.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
hak71 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.01.2021, 18:27   #6
paweldebkideb8


Zarejestrowany: Jan 2021
Posty: 6
Motocykl: RD03
paweldebkideb8 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 godz 53 min 24 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał wierny Zobacz post
Witaj na forum. Tytuł doprecyzowałem i przeniosłem do działu dotyczącego NAT. Pozdro.
ok.dzięki bardzo

Cytat:
Napisał hak71 Zobacz post
Dziwna sprawa ja ostatnio dokładałem OEM halogeny i wszystko działa. Oczywiście przez przycisk fn.
Pytanie czy działały jak Afre odbierałeś.
Jeżeli to halogeny innej firmy to musisz na kierownicy mieć przycisk albo coś w tym stylu.
W innym przypadku nie są aktywne w ustawieniach akcesoriów.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Witam, nie wiem jakiej firmy są te halogeny
są z pakietu superpack aluminium ,
oznaczenie 08v73-MKS-E00,dzięki za poradę ,pozdro.

Ostatnio edytowane przez wierny : 11.01.2021 o 19:31 Powód: Połączenie postów
paweldebkideb8 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.01.2021, 21:48   #7
44FG


Zarejestrowany: Dec 2019
Miasto: Warszawa
Posty: 304
Motocykl: CRF1100L AS
44FG jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 2 dni 8 godz 27 min 31 s
Domyślnie

Czyli oryginalne akcesorium honda. Włączają się tak jak kolega hak71 napisał, czyli przycisk Fn klikasz tyle razy aż pojawi ci się opcja halogenów. Nie jest to żaden automat. Dla halogenów nie ma automatu. Jeśli nie działa to musieli coś Ci spartolić przy montażu.
44FG jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.01.2021, 22:26   #8
Majster
 
Majster's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Nov 2019
Posty: 156
Motocykl: CRF1100
Majster jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 4 dni 2 godz 20 min 30 s
Domyślnie

Są w ogóle widoczne na tablecie te halogeny jak klikasz Fn?
__________________
Jeżeli czegoś nie da się zrobić, potrzebny jest ktoś, kto o tym nie wie – przyjdzie i to zrobi.
Majster jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12.01.2021, 00:57   #9
hak71


Zarejestrowany: Dec 2019
Miasto: Piaseczno
Posty: 39
Motocykl: CRF1100 DCT
Przebieg: Rośnie
hak71 jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 10 godz 21 min 48 s
Domyślnie

Dorzucę dwa słowa w tym temacie.
Jeżeli masz OEM Hondy jak piszesz to coś panowie zje...itp.
A tak z ciekawości gdzie tacy magicy zakładają akcesoria ?
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg capture_004_11012021_235400.jpg (36.4 KB, 21 wyświetleń)
hak71 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12.01.2021, 12:45   #10
paweldebkideb8


Zarejestrowany: Jan 2021
Posty: 6
Motocykl: RD03
paweldebkideb8 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 godz 53 min 24 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał hak71 Zobacz post
dorzucę dwa słowa w tym temacie.
Jeżeli masz oem hondy jak piszesz to coś panowie zje...itp.
A tak z ciekawości gdzie tacy magicy zakładają akcesoria ?
20210112_094609.jpg20210112_094625.jpg
paweldebkideb8 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
X-ADV czy Africa Twin?? ArkadiuszQ CRF 1000 L 23 04.12.2019 22:29
Africa czy BMW 1100 GS Michalk Inne tematy 46 11.05.2009 20:37
"Dlaczego Africa Twin nazywa się Africa Twin" Brie Inne tematy 12 27.10.2008 02:08


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.