![]() |
|
Hyde Park Poza dwoma kółkami |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Białystok
Motocykl: NAT, EXC 450, K-750
![]() Online: 10 miesiące 1 tydzień 6 dni 6 godz 24 min 39 s
|
![]()
możliwe, dopiero zaczynam się tym interesować. Na te wersje 2.0 125 KM to sporo osób narzekało że brakuje mocy, szczególnie w automacie.
![]() |
#12 |
![]() |
![]()
Co do pojazdów na F...
Nigdy nie byłem uprzedzony do żadnej z marek, wieloma już jeździłem i na kilka z nich mogę co nieco powiedzieć. Mamy we firmie 3 F Bravo, 1,9 JTD - 120KM, ośmiozaworowy. Tyle mogę powiedzieć: Sabo, nie idźcie tą drogą...
![]() |
#13 |
![]() |
![]()
O Turbo i gaz pytam z tego względu, że chciałbym Automat a tu z Turbo jest o niebo większy wybór...
Nie jestem zwolennikiem gazu ale jednak zmysł ekonomiczny bierze górę, bo te silniki chyba lubią wypić ![]() Też chyba udam się na wspomniane forum w celu zaczerpnięcia konkretów...ale liczy się każda obiektywna opinia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 4 godz 17 min 22 s
|
![]()
Ja też dopiero zaczynam i dla często używam słowa ponoć
![]() O braku mocy tez czytałem. Subaru kojarzy się z niezłym powerem, WRC i te sprawy. Podejrzewam że jak ktoś patrzy na ten samochód z tej perspektywy a potem się przejedzie i mu dupy nie urywa po wciśnięciu pedała do dechy to faktycznie może się wydawać że nie ma mocy. Ale forester to nie Impreza tylko jak sama nazwa wskazuje leśnik. ![]() Co do automatu to ogólnie większość firm wstawia te skrzynie do samochodów w wersji z najmocniejszymi silnikami. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
![]() |
![]()
Co do mocy to kwestia odniesienia ale wiem, że ciężko by mi było sie przesiąść do Forka 125KM z Fabii żony, która ma więcej
![]() Jeżdzac Astrą 105KM w automacie i wsiadając do Fabiszona czułem się jak w F1 EDIT: Bonjour, bardziej miałem na mysli konkrety z forum Subaru a nie ohy i ahy :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Łódź
Motocykl: GejeS 1100 '97
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 3 godz 29 min 33 s
|
![]()
Od wiosny tego roku jestem posiadaczem Forestera SG MY'07, 2.0 158 KM (benzyna bez gazu) Przestudiowalem lekture forum.subaru.pl, ktora zreszta polecam jako zrodlo/kopalnie wiedzy o marce Subaru. Rowniez tym, ktorzy zastanwiaja sie nad zakupem radze zajrzec na tamtejsza gielde.
Ogolnie w temacie Subaru - przedostani bastion starej, japonskiej szkoly konstruowania samochodow (drugim wydaje mi sie Mazda) - choc i to zaczelo sie juz powoli zmieniac. Brak zbednej elektroniki, sprawdzone mechaniczne rozwiazania (staly, symetryczny naped na 4 kola), ergonomia na najwyzszym poziomie. W kwestii Forestera - samochod jest rozsadnym kompromisem, zawierajacym w sobie po trochu wszystkiego - samochodu rodzinnego, sportowego (kreci sie do 8000 obr/min), terenowego (wersje niezaturbione posiadaja reduktor - zarowno 125, jak i 158 KM). Jesli chodzi o silniki - 125 - ok, szau nie bedzie, w fotel nie wcisnie. Bardzo dobrze znosza gaz (dobrym rozwiazaniem jest okragla butla w miejsce kola zapasowego). 158 KM, wiekszy pazur, rowniez nie ma problemu z LPG. Najlepiej podbno znosza gaz wersje amerykanskie, z silnikiem 2.5 (bez turbo, 177 KM). Nie przekonuje mnie 4-biegowy automat i 1 DIN-owe radio (albo 2-DIN?). 230 KM i w manualu to istna bestia, 6 sek do 100 km/h o czyms swiadczy ;-) A swoja droga pali 15-17 litrow. Ale turbina najmniej toleruje gaz Defekty Forestera - samopoziomujace tylne zawieszenie. Moj Forek ma 80 kkm i cieknie z lewego amortyzatora. Recepta - zwykle amortyzatory Kayaby (zreszta samopoziomujace tez sa tej firmy). Druga rzecz - tzw. turbodziura. miedzy 2 a 3 tys obrotow, samochod mulilo tak, jakby dostawal lewe powietrze. Nikt jeszcze nie doszedl co jet przyczyna, ale sposobow na to jest kilka: reset komputera (odlacznie akmulatora na 10 minut), wgranie zupgradowanego softu, czyszczenie przeplywomierza, regularne nalewanie benzyny 98. Nie wiem, czy pomoglo to ostatnie, czy z racji, iz skonczyly sie upaly (podobno z tym tez jest jakis zwiazek), ale problem nie wystepuje. Nalezy tez pamietac, ze do Subaru nie ma zamiennikow. Czesci sa oryginalne, drozsze, ale za hojnosc samochod sie odplaca ![]() Jak mi sie jeszcze cos przypomni, to napisze ![]() Ostatnio edytowane przez Blazimir : 29.10.2012 o 22:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Chojnów, DLE
Motocykl: RD07a
Przebieg: 80000
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 18 godz 3 min 11 s
|
![]()
Forek to też moje marzenie
![]() Poza oficjalnym forum subaru jest też nieoficjalne, wcale nie gorsze ![]() http://forum-subaru.pl/bb3/ Spalanie forka, w zależności od wesji jest podane np tu: http://www.4forester.pl/spalanie/ a wolnyssak od 2005r ma 158KM więc nie powinien być mułowaty, a i czasami występuje z fabryczną instalacją gazową, ale to też juz inny poziom cenowy... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() |
![]()
Oooo, Blazimirku i to już są konkrety, na które czekamy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Niskobudżetowa Tekstylna Kurtka Acerbis Ariel - Szukam opinii! | Lokaty | Ciuch Afrykańczyka | 2 | 07.08.2014 09:39 |
Honda Civic VIII-szukam opinii | Piotr_As | Hyde Park | 8 | 15.03.2014 00:29 |
aparaty... szukam opinii | ex1 | Inne tematy | 14 | 03.11.2013 17:27 |
Co z tymi Fiatami, czyli szukam opinii o Fiatach. | piotreklodz | Hyde Park | 43 | 30.10.2012 14:29 |