![]() |
#1 |
Banned
![]() Zarejestrowany: Jan 2018
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 dni 21 godz 25 min 47 s
|
![]()
chciałbym zakupic dokkera żeby móc wozić ze sobą mojego 350 exc,
pytanie czy ktoś ma Dacie i coś może powiedzieć o niej, jak to auto sie sprawuje? tanie raczej jest ale czy niezawodne w miarę? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Co rozumiesz przez wejdzie?
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2014
Miasto: Lublin
Motocykl: LC8-950ADV,EXC 450, BMW r 1150rt
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 3 dni 3 godz 34 min 35 s
|
![]()
Zmierz wysokość. Ja myślałem o doblo,jumpy czy partnerze do wożenia EXC, w pierwszej i w drugiej budzie brakuje paru cm na wysokość. A wersje podwyższane ciężko trafić a jak już to sporo droższe a ja nie miałbym innej roboty dla tego auta.
Szynszyll uświadomił mi prawdziwą prawdę którą usiłowałem oszukać : "nie ma dużych aut w środku a małych na zewnątrz". |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Na wysokość nie wejdzie na 100% do T6 CRF450 wchodzi ciasno a NAT trzeba szybę i lusterka demontować. Jeśli kolega myśli o przewożeniu w całości KTMa to sądzę że wątpię. Demontując koła da radę tylko jak go w pojedynkę tam wsadzić?
![]() |
#5 |
Banned
![]() Zarejestrowany: Jan 2018
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 dni 21 godz 25 min 47 s
|
![]()
no nie, napewno bez rozbierania miałem na myśli , z rozbieraniem to wszedzie wejdzie.
Musze zmierzyć w takim razie, na oko myśłałem że wejdzie po skosie lekko przechylony. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: a raczej wieś
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 13 godz 23 min 4 s
|
![]()
Witka
Myślałem nad tym: szyna z 2 połączonych poprzeczkami zimnogiętych ceowników (dwu częciowa, wewnątrz może być przykręcona, ten odcinek na zewnątrz, powiedzmy ok 1-1,5 m demontowalny - typu zaczep/zawias) i wózek pod silnik na jakiś kółkach/łożyskach w tych szynach. Na końcu odcinka demontowalnego podnośnik (typu stołek) na końcu prowadnic i stawiamy motka w poprzek od razu na wózku, podnosimy, zdejmujemy koła, obracamy motka o te 90 stopni i wjeżdżamy do środka. Odpinamy szyny zewnetrzne, mocujemy motka, koła, szyny zewnętrzne i bambetle do środka i wio. Tylko jakoś nie chce mi się tym zająć i zawsze zabieram się na przyczepę. Pozdr rr
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Te610 do Dokkera wchodzi, ściągasz na lagach pasem i po skosie wchodziło
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
![]() |
![]() ![]()
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2016
Miasto: wgm
Motocykl: DR350
![]() Online: 4 dni 10 godz 9 min 42 s
|
![]()
Sam rozkminialem temat jakiś czas temu czym wozić moto.
Myślałem o przyczepce, autach typu kangoo, partner, sharan i kombinowaniu czy moto wejdzie. Ostatecznie kupiłem VW T4 i to był idealny wybór :-)