Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Hyde Park

Hyde Park Poza dwoma kółkami

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 07.08.2018, 12:33   #11
Neo
Moderator
 
Neo's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: May 2012
Miasto: Łódź
Posty: 921
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Neo jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 19 godz 5 min 42 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał majkowski1 Zobacz post
(...)TP-LINK TL-MR6400 LTE N300 - Prędkość dużo niższa i gorsze zarządzanie, ale do domu wystarczy. Też ma już wejście na SIM i dość stabilny.
Mam ten model z kartą w Plusie w mieszkaniu. Zasięg bardzo dobry jak na blokowe warunki, w domu powinien też ogarnąć sporą powierzchnię. Zmieniłem go z układu router+modem LTE na USB ponieważ miałem problemy z zasięgiem sieci komórkowej przez kiepską antenę w modemie. Wspomniany TP-Link ma anteny pod komórki więc sytuacja znacząco się poprawiła. Nie miałem z nim jak na razie żadnych problemów.
Neo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.08.2018, 13:16   #12
Sierdiukov
 
Sierdiukov's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: May 2017
Miasto: Kraków
Posty: 85
Motocykl: AT CRF1000
Sierdiukov jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 4 godz 23 min 32 s
Domyślnie

Mam ten: https://www.tp-link.com/pl/products/...her-MR200.html
Używam w domu letniskowym - akurat najlepiej chodzi mi tutaj Play, ale to dla samego routera bez znaczenia.
Mogę powiedzieć, że polecam.
M.
Sierdiukov jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.08.2018, 13:39   #13
majkowski1

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Jun 2017
Miasto: CK
Posty: 67
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: do AE
majkowski1 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 1 dzień 3 godz 33 min 16 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Neo Zobacz post
miałem problemy z zasięgiem sieci komórkowej przez kiepską antenę w modemie
Dużo daje zwykła puszka po bro czy nawet folia alu ... kilka dni była awaria jednej anteny w centrum, a sieć ciągnęła z masztu pod miastem (28km w dal) i wsadziłem puszkę podniosło zasięg i jakość o jakieś 15% (w zależności od pogody) - polecam takie rozwiązanie i dobrze jest jeszcze ustawić puszkę tyłem do wszelkiego electricszajsu doda jeszcze jakieś 3% ... suma 18% lepiej!

https://www.youtube.com/watch?v=77pAgYiDu3I

Ostatnio edytowane przez majkowski1 : 07.08.2018 o 13:41 Powód: błędy w pisowni, przestawienie Ctrl+Shift
majkowski1 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.08.2018, 13:43   #14
piotrektt


Zarejestrowany: Aug 2017
Miasto: prawie Kielce
Posty: 54
Motocykl: Honda CRF250L
Przebieg: 9700
piotrektt jest na dystyngowanej drodze
Online: 19 godz 45 min 18 s
Domyślnie

Ja mam to zrobione tak, ze ten MR6400 mam na strychu - antena zewnetrzna podpieta do tego i skierowana chybil trafil tam gdzie nadajnik jest (bo daleko :P). Następnie po kablu ze strychu do switcha 8 portowego wpinam - ze switcha daje neta tam gdzie chce po kablu - np. do PC ale też do routera wifi zwyklego dlink - ktory mam na pietrze. Zasieg jest ok i predkosci ok.
Najgorsze ze te urzadzenia kupowalem juz przerozne - a to sie zawieszaly, a to sie przegrzewaly, a to zrywaly polaczeni i trzeba bylo restartowac.
Dopiero ten MR6400 mi dal rozsadna jakosc. Dlatego sobie mysle ze bylo kupic od razu a tak to wydalem na kilka tanszych czy tam uzywanych sprzetow i ciagle tylko problemy byly.
piotrektt jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08.08.2018, 23:29   #15
Radarman
 
Radarman's Avatar


Zarejestrowany: Jun 2017
Miasto: Hampshire, UK
Posty: 449
Motocykl: CRF1000L DCT
Radarman jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 4 dni 4 godz 16 min 13 s
Domyślnie

Miałem router Dovado który przez USB obsługiwał modem LTE Huawei i chodzilo to przez 5 lat prawie non stop rozdzielając sygnał Playa po LAN i Wifi.

Teraz ten sam modem siedzi w Asusie RT-AC66U i też działa de facto non stop.
Radarman jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 20.08.2018, 12:02   #16
ArtiZet
 
ArtiZet's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Wa-wa
Posty: 1,270
Motocykl: była 7-ka, jest 3-ka
Przebieg: 90+
ArtiZet jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 5 dni 18 godz 12 min 5 s
Domyślnie

Już miałem kupić tego Asus 4G-AC55U...ale sprawdzilem jego parametry i niestety nie nadaje sie dla mnie, bo nie osługuje wszystich czestotliwości używanych przez Orange, no i nie supportuje Dual Carrier
ArtiZet jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15.09.2018, 17:27   #17
ArtiZet
 
ArtiZet's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Wa-wa
Posty: 1,270
Motocykl: była 7-ka, jest 3-ka
Przebieg: 90+
ArtiZet jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 5 dni 18 godz 12 min 5 s
Domyślnie

Temat zalatwiony.
TP-LINK MR3420 za całe 100zł ogarnia mi chalupe 😊

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
ArtiZet jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17.09.2018, 10:47   #18
RobinGiraffe


Zarejestrowany: Sep 2018
Posty: 1
Motocykl: RD03
RobinGiraffe jest na dystyngowanej drodze
Online: 48 s
Domyślnie

A jak z zasięgiem wifi? Na jakiej odległości są już spadki?
RobinGiraffe jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25.09.2018, 10:11   #19
ArtiZet
 
ArtiZet's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Wa-wa
Posty: 1,270
Motocykl: była 7-ka, jest 3-ka
Przebieg: 90+
ArtiZet jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 5 dni 18 godz 12 min 5 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał RobinGiraffe Zobacz post
A jak z zasięgiem wifi? Na jakiej odległości są już spadki?
Oczywiście są spadki juz za scianą w pokoju obok ale działa na tyle stabilnie, że po zainstalowaniu go na klatce schodowej ogarnia kubature 1000m3- (dom z poddaszem);
na 1 "kresce" zasiegu (to ok. 85dBm) da się nawet stunelowac VPN-a i nie zrywa wiec jak dla mnie OK
ArtiZet jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Tankbag - jaki macie, jaki polecacie Novy NAT - Wyposażenie / Gadżety 34 21.01.2018 20:24
Kamera wifi do wewnątrz Rychu72 Hyde Park 20 22.11.2017 12:19
Internet WiFi - Karta SIM 7Greg Hyde Park 16 19.05.2017 07:03
Modem/router na kartę SIM - co polecacie i jak to rozkminić? Sub Hyde Park 18 05.05.2015 08:46
Jaki przekaźnik? amnonim Układ elektryczny i zapłonowy 3 04.11.2009 13:42


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.