Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat AfricaTwin > Hamulce, kola, opony

Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska.

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 15.05.2012, 13:08   #21
majo
 
majo's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Dorohusk
Posty: 2,748
Motocykl: XRV 650:)romet komar 232-pedałowiec:)XR650R:)
majo jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 14 godz 50 min 17 s
Domyślnie

Andrzeju w poprzedniej Rd03 miałem jeden przewód od pompy do zacisku, słabo się układał i zwisał jak psu jajca...obecnie pozostawiłem stalowy przewód i dosztukowałem 2 kawałki w stalowym oplocie i jest gitarra... proponuję między pompą a stalowym dać dłuższy przewód aby uwzględnić podwyższenie kierownicy
__________________
RD 03 TO NAJLEPSZA AFRYKA... MOTOR MARKA

XRV 650 THE LAST TRUE DUAL SPORT BIKE ON EARTH

http://www.youtube.com/watch?v=fnEHAjt_XPw
majo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15.05.2012, 13:09   #22
Dzieju

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Posty: 6,450
Motocykl: RD03
Dzieju jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 1 tydzień 4 dni 22 godz 45 min 26 s
Domyślnie

Andrzeju , czy mamy rozumieć że kupiłeś jeden długi czy 2 krótkie?
Jeśli jeden to powinien mieć ok 130cm , jeśli dwa to powinny mieć długości porównywalne z oryginałami ( zacisk-metalowy i metalowy pompa)
Piszesz że nie chcesz wywalać stalowego oryginału między lagami ale zastosowanie jednego długiego miedzy pompą a zaciskiem chyba trochę ułatwia sprawę o ile się go dobrze poprowadzi.
__________________
AT03
Dzieju jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15.05.2012, 18:37   #23
Andrzej_Gdynia
 
Andrzej_Gdynia's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Posty: 916
Motocykl: RD03
Andrzej_Gdynia jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 2 dni 16 godz 36 min 51 s
Domyślnie

Dzieju, nie zrobisz tego dobrze. Stalowy przewód sztywny, podgięty we właściwych miejscach, mocowany przez fabrykę nie zamienie na zwisajacy jak psu jajca niebieski śliczny nowy, nie do ułozenia (bo nie można przecież go załamać) przewód.
Kupiłem jeden cały - długość nie wystarczy od pompy do zacisku. Raczej ktoś wpadł na pomysł że trzeba zmieniać dwa ostatnie kawałki, a wiec ten rurkowy, sztywny i ten gumowy do zacisku. To nieporozumienie. Bedę pisał do tego HELa o wymianę. Sensowne jest wywalić stary 22 letni kawałek gietkieg przewodu na nowy, ale ten ostatni fragment. I nic wiecej...
Andrzej_Gdynia jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15.05.2012, 21:53   #24
Kazmir
 
Kazmir's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Posty: 2,201
Motocykl: RD03
Kazmir jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 6 dni 18 godz 8 min 33 s
Domyślnie

Andrzej da się! Ja też mam jeden długi przewód goodridge. Nic nie wisi! 6 lat już minęło jak go zamontowałem. Przy półce (dwie śruby zaciskające lagę) dałem uchwyt prowadzący i tyle. Zobacz na fotkach. Przewód na dobiciu wędruje do góry.
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg p1.jpg (765.0 KB, 12 wyświetleń)
Typ pliku: jpg p2.jpg (473.4 KB, 11 wyświetleń)
Kazmir jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16.05.2012, 17:58   #25
majo
 
majo's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Dorohusk
Posty: 2,748
Motocykl: XRV 650:)romet komar 232-pedałowiec:)XR650R:)
majo jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 14 godz 50 min 17 s
Domyślnie

Sprytnie Kaziu widzę inspiracje z Hondy XL 600
__________________
RD 03 TO NAJLEPSZA AFRYKA... MOTOR MARKA

XRV 650 THE LAST TRUE DUAL SPORT BIKE ON EARTH

http://www.youtube.com/watch?v=fnEHAjt_XPw
majo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16.05.2012, 19:32   #26
Andrzej_Gdynia
 
Andrzej_Gdynia's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Posty: 916
Motocykl: RD03
Andrzej_Gdynia jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 2 dni 16 godz 36 min 51 s
Domyślnie

Ale Kazmir ja zakupiłem przewód który jest zbyt krótki - nie wystarczy od pompy do zacisku... Wystarcza na 2/3 długości...
Andrzej_Gdynia jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16.05.2012, 22:55   #27
Dzieju

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Posty: 6,450
Motocykl: RD03
Dzieju jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 1 tydzień 4 dni 22 godz 45 min 26 s
Domyślnie

Własnie o to chodzi że potrzebujesz ze 120-130cm jako pojedyńczy.
Albo te dwa krótsze ale długości jak oryginały.
__________________
AT03
Dzieju jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17.05.2012, 20:44   #28
Kazmir
 
Kazmir's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Posty: 2,201
Motocykl: RD03
Kazmir jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 6 dni 18 godz 8 min 33 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Andrzej_Gdynia Zobacz post
Ale Kazmir ja zakupiłem przewód który jest zbyt krótki - nie wystarczy od pompy do zacisku... Wystarcza na 2/3 długości...
Andrzeju jeśli ten przewód sprzedawała Tobie zgrabna, młoda i piękna pani to ja to rozumiem.........zdarza się w tym wieku..

Cytat:
Napisał majo Zobacz post
Sprytnie Kaziu widzę inspiracje z Hondy XL 600
Nie ma jak to sprawdzone stare dobre rozwiązania

Ostatnio edytowane przez Dzieju : 17.05.2012 o 23:33
Kazmir jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25.04.2018, 09:55   #29
ArtiZet
 
ArtiZet's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Wa-wa
Posty: 1,329
Motocykl: była 7-ka, jest 3-ka
Przebieg: 90+
ArtiZet jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 dzień 11 godz 1 min 16 s
Domyślnie

Odgrzeję temat, bo zamowilem sobie przewody HEL- niestety zapłaciłem za nie juz z góry po czym zadzwonil do mnie człowiek z Hela z zapytaniem jakie mają byc przewody- podał mi 3 wersje ich poprowadzenia: 2 wersje długie prowadzone od zacisku do pompy ale róznymi stronami w cenie jak na stronie.
A 3-cia opcja tak jak fabrycznie czyli odcinki przewodów z wykorzystaniem tego stalowego odcinka fabrycznego- niestety za te opcję chca 90 zł wiecej wiec jestem wkurzony, bo na stronie jak byk stoi, że cena jest "Jak fabrycznie (OEM)".

Ale mniejsza o cenę o tym bede jeszczee z tym sklepem rozmawiał- jaką wesję wybrać Chciałbym w przyszłości zastosowac podwyższenie kiery o ok. 3cm.
Nie chce aby mi cos specjalnie "sterczało" a juz na pewno nie "zwisało"
ArtiZet jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25.04.2018, 20:58   #30
szynszyll
 
szynszyll's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Popapracie!
Posty: 4,506
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 5 dni 12 godz 31 min 3 s
Domyślnie

wez wersje dwa z pompy. ja od hela zalozylem dziesiatki takich przewodow. z podwyzszeniem nie bedzie problemu.
__________________
buziaki
szynszyll jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Przewody hamulcowe oplot-zmiana calgon Hamulce, kola, opony 60 28.08.2017 23:43
stalowy bagażnik do RD07 i RD07A wasilczuk Dział Producentów i Dostawców 270 16.07.2017 15:44
Stalowy oplot kraft90 Hamulce, kola, opony 1 27.03.2014 13:01
Gdzie kupić przewód stalowy na metry krystek Inne tematy 3 08.04.2008 09:42


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.