Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat AfricaTwin > Hamulce, kola, opony

Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska.

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 14.06.2008, 10:02   #1
SewO
 
SewO's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Katowice
Posty: 66
Motocykl: RD03
SewO jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 6 godz 35 min 58 s
Domyślnie stalowy oplot - RD03

Hej!

Szefy, gdzie zakupić stalowy przeowd do RD03 ?ile cus takiego kosztuje ?
Wymieniac od razu oba /tyl i przod/ czy starczy przod ? (ps: raczej rzadzien niz czesciej uzywam tylnego hamulca - ale moze cos zle robie ? )

Dzieki za sugestie

ps: moze byl jakis watek na forumie odnosnie wymiany ? obilo sie Wam o oczy ? Jo szukoł ale nie znaloz...

SewO jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14.06.2008, 10:05   #2
Andrzej_Gdynia
 
Andrzej_Gdynia's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Posty: 801
Motocykl: RD03
Andrzej_Gdynia jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 3 dni 8 min 49 s
Domyślnie

Też szukałem, ale nic z tego.
Andrzej_Gdynia jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14.06.2008, 10:11   #3
JareG
Piast Kołodziej
 
JareG's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Toruń
Posty: 1,915
Motocykl: RD03
JareG jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 17 godz 44 min 37 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Andrzej_Gdynia Zobacz post
Też szukałem, ale nic z tego.
W mojej RD04 jakis dobry czlowiek juz wymienil z przodu, z tylu chyba jest fabryczny (spojrze dzis, tak z ciekawosci).
Wymienialem przewody na stalowe w Intruderze (hamulec przod i sprzeglowy), ja akurat kupilem gotowca bo pasowal, ale mozna zamowic przewod na miare
Tak wiec nie widze problemu z taka wymiana w przypadku RD03
__________________
Pozdrawiam z Torunia i okolic,
Jarek

K1200RS & TRX850 & XTZ850
JareG jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14.06.2008, 10:14   #4
DrSpławik
tip top
 
DrSpławik's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa / Kraków
Posty: 400
Motocykl: RD07a
DrSpławik jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 1 godz 55 min 55 s
Domyślnie

Nie wiem jak w 03 z długością ale czy tu: http://www.przewodywoplocie.pl/motocykle/ sprawdzaliście?
p.s. wymieniłem przody i jest super
__________________


Ci sono mari e ci sono colline che voglio rivedere

Znam Bajrasza.
I no Bayrash ( ang )
DrSpławik jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14.06.2008, 10:18   #5
Andrzej_Gdynia
 
Andrzej_Gdynia's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Posty: 801
Motocykl: RD03
Andrzej_Gdynia jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 3 dni 8 min 49 s
Domyślnie

Tam nie maja, może pasuje od Trampka, ale nie sprawdzałem. Z metra, na miarę, tak, ale znasz takie miejsce?
Andrzej_Gdynia jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14.06.2008, 10:23   #6
DrSpławik
tip top
 
DrSpławik's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa / Kraków
Posty: 400
Motocykl: RD07a
DrSpławik jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 1 godz 55 min 55 s
Domyślnie

Andrew, tam zamawiasz dowolny wymiar ( w cenie gotowych)
__________________


Ci sono mari e ci sono colline che voglio rivedere

Znam Bajrasza.
I no Bayrash ( ang )
DrSpławik jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14.06.2008, 10:58   #7
newrom
heu ?
 
newrom's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kraków
Posty: 937
Motocykl: RD07
newrom jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
Domyślnie

www.jotte.pl, trzeba zagadać. Mają w ofercie przewody goodridge.
Zresztą chyba każdy dostawca przewodów w oplocie dorobi Ci wg zamówienia.

Aha, warto przygotować sobie kilka danych.
1. długość przewodu w cm
2. rodzaj końcówek (czy wkręcane na prosto czy z boku, czy wygięte), średnica.
3. przemyśleć kolor oplotu, końcówek
4. Jeśli 2 tarcze to trzeba wymyślić czy ciągniemy 2 długie węże od pompy czy robimy przejście przy kole (taniej).
W efekcie dostaje się przewody pod siebie

Zacznij od wymiany przodu, no chyba że masz dużo kasy i szukasz czegoś na co mógłbyś wydać - wtedy obydwa

Pozdrawiam
newrom
__________________
RD07 & DRZ
newrom jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14.06.2008, 18:38   #8
SewO
 
SewO's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Katowice
Posty: 66
Motocykl: RD03
SewO jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 dni 6 godz 35 min 58 s
Domyślnie

bylem w zaprzyjaznionym serwisie /nie ASO/ i...
info:

przewod w stalowym oplocie do RD03 - 180pln
wymiana 80pln

takie coś mi powiedzieli... hm wesolo
SewO jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15.06.2008, 16:59   #9
newrom
heu ?
 
newrom's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kraków
Posty: 937
Motocykl: RD07
newrom jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
Domyślnie

Masz jedną tarcze, do rd 07 kosztuje ok 300zl.
Ceny sa kosmiczne i stawiam dychę że importerzt/warsztaty zarabiają górę kasy na tych przewodach ;(
Pozdr
newrom
__________________
RD07 & DRZ
newrom jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15.06.2008, 22:11   #10
Kazmir
 
Kazmir's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Posty: 2,118
Motocykl: RD03
Kazmir jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 23 godz 6 min 41 s
Domyślnie

Cena przewodu będzie oscylowała wokół tej sumy niestety.
Ja zapłaciłem za swój przewód 160 ale to było trzy lata temu.

PTM Jagiellońska Warszawa Na przewodzie jest napis GOOD RIDGE


Pozostaje pytanie co chcecie wymieniać dwa kawałki czy tak jak ja wywaliłem całość i mam przewód cały od pompy do zacisku?
Przy całym przewodzie trzeba dorobić prowadzenie tak żeby przewód pracował przy skoku widelca (strzałka) 80 zeta za wymianę drogo Ja wymieniam za 40
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg IMG_1099.jpg (210.2 KB, 24 wyświetleń)
Typ pliku: jpg IMG_1103.jpg (259.9 KB, 18 wyświetleń)
Kazmir jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Przewody hamulcowe oplot-zmiana calgon Hamulce, kola, opony 60 29.08.2017 00:43
stalowy bagażnik do RD07 i RD07A wasilczuk Dział Producentów i Dostawców 270 16.07.2017 16:44
Stalowy oplot kraft90 Hamulce, kola, opony 1 27.03.2014 14:01
Gdzie kupić przewód stalowy na metry krystek Inne tematy 3 08.04.2008 10:42


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.