Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS

GPS Wszystko co związane z elektronicznymi pomocami nawigacyjnymi. Sprzęt, mapy, porady.

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 08.12.2019, 14:17   #1
Adagiio
Zakonserwowany
 
Adagiio's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: Biecz
Posty: 3,575
Motocykl: XRV Rally
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 16 godz 1 min 22 s
Domyślnie Program

Istnieje jaki prosty program za pomocą którego można wgrać trasy i mapę do garmina 64 ? Czy tylko mapsourse.
__________________

Hombre que trabaja, pierde tiempo precioso
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08.12.2019, 14:19   #2
Emek
 
Emek's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Aug 2015
Miasto: Scyzortown
Posty: 6,162
Motocykl: CRF1000L+CRF450X+DR650+SR500
Przebieg: rosnący
Emek jest na dystyngowanej drodze
Online: 8 miesiące 4 tygodni 1 godz 54 min 3 s
Domyślnie

Nie musisz mieć programu. Jak masz mapę lub tracka to po prostu kopiujesz do odpowiedniego katalogu. Garmin w przypadku map i gpx w przypadku tracka.
__________________
CRF 450X/ Yamaha SR 500/DR 650 - Dziadek
Emek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08.12.2019, 14:47   #3
Cezarus


Zarejestrowany: Feb 2012
Posty: 755
Motocykl: RD03
Cezarus jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 21 godz 21 min 18 s
Domyślnie

Easygps polecam .....prościej się nie da.
Cezarus jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.12.2019, 07:37   #4
Adagiio
Zakonserwowany
 
Adagiio's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: Biecz
Posty: 3,575
Motocykl: XRV Rally
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 16 godz 1 min 22 s
Domyślnie

Dzięki
__________________

Hombre que trabaja, pierde tiempo precioso
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.12.2019, 21:10   #5
Afro_BAU
Był Fafruk- jest po ludzku

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Apr 2015
Miasto: Augustów
Posty: 321
Motocykl: RD04
Afro_BAU jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 1 godz 39 min 18 s
Domyślnie

Garmin basecamp?
__________________
Praca jest dla biednych ludzi....
Afro_BAU jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.12.2019, 23:49   #6
bukowski
sneer
 
bukowski's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Cro-magnon
Posty: 2,272
Motocykl: CRF1000L
Przebieg: 28000
bukowski jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 4 godz 5 min 21 s
Domyślnie

tak czy siak, to jest przeciwintuicyjne, ten cały soft Garniaka. Lubię urządzenie, bo jest twarde, ale programistów to bym do Gułagu wysłał.
bukowski jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11.12.2019, 11:02   #7
matjas
 
matjas's Avatar


Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Brzezia Łąka
Posty: 7,654
Motocykl: NC750X, R1100GS, KTM200EXC, Vespa PK70, Vespa PK125
matjas will become famous soon enough
Online: 2 miesiące 2 tygodni 5 dni 6 godz 20 min 35 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Adagiio Zobacz post
Istnieje jaki prosty program za pomocą którego można wgrać trasy i mapę do garmina 64 ? Czy tylko mapsourse.
jeśli masz już track to tylko pytanie o format bo garmin łyka jeno .gpx
do konwersji prosty program GPS BABEL jeśli masz tracka np. w .kml
od dłuższego już czasu używam do tworzenia trasek do łażenia, pod rower /co chyba Cię może zainteresować/, czy na moto GPSies. Wciąż się nie przekonwertowałem na tą nową platformę więc nie wiem co będzie dalej...

Póki co robisz sobie trasę w GPSies jaką chcesz, ściągasz na dysk plik .gpx /pamiętaj aby był bez polskich znaków!/ i potem ładujesz go do katalogu garmina po podłączeniu urządzenia do kompa.

Jak to powiedział Bukowski powyżej jest to może nie do końca superłatwe ale szczerze to trochę się nam w dupach poprzewracało bo jak pamiętam jeżdżenie z papierową mapą to było znacznie trudniej

m
__________________
GL1200 Interstate, NC750X, KTM200EXC, Vespa PK70, Vespa PK125

Experience is what you get when you don't get what you want.

Wszystkie swoje troski powierz Bogu - on i tak nie śpi całą noc.
matjas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.02.2020, 11:56   #8
bukowski
sneer
 
bukowski's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Cro-magnon
Posty: 2,272
Motocykl: CRF1000L
Przebieg: 28000
bukowski jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 4 godz 5 min 21 s
Domyślnie

Nie chce nowego wątku zakładać, ale właśnie mnie BaseCamp do furii doprowadził.
Tyczę sobie trasę na mapie z podpiętego garmina 64. Mapa kupiona w sklepie Garmina, teoretycznie routowalna, więc nie ma lipy.

1. Nie umiem sprawić, żeby mapa ta była tez widoczna w BaseCamp bez podpinania urządzenia.
2. Jak zrobić, żebym mógł wybrać w garminie państwo przy szukaniu adresu? Mapa w urządzeniu jest, gdy robię find...select country to państwa nie ma.
3. I najwazniejsze - pracowicie wyklikałem sobie trasy, w Basecamp pięknie się wyznaczyły wzdłuż dróg. Wysłałem podróż do urządzenia i...zostały same waypointy a tracking między nimi jest po liniach prostych.

help
bukowski jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.02.2020, 12:17   #9
Emek
 
Emek's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Aug 2015
Miasto: Scyzortown
Posty: 6,162
Motocykl: CRF1000L+CRF450X+DR650+SR500
Przebieg: rosnący
Emek jest na dystyngowanej drodze
Online: 8 miesiące 4 tygodni 1 godz 54 min 3 s
Domyślnie

1. Jak ma być widoczna bez podpięcia do urządzenia? Wszak base camp chodzi po urządzeniu i mapach, które masz na nim zainstalowane. Chyba że zgrasz sobie tą mapę do kompa ale tak nie próbowałem.
2. Jaka to mapa? Sprawdź jakie mapy masz włączone jako aktywne. Jak masz za dużo aktywnych map to Garmin głupieje. Spróbuj zostawić tylko bazową i tą która cię interesuje.
__________________
CRF 450X/ Yamaha SR 500/DR 650 - Dziadek
Emek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.02.2020, 12:24   #10
bukowski
sneer
 
bukowski's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Cro-magnon
Posty: 2,272
Motocykl: CRF1000L
Przebieg: 28000
bukowski jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 4 godz 5 min 21 s
Domyślnie

No wyobrażałem sobie, że jak kupiłem mapę na urządzenie, to na basecamp powinna być też widoczna offline albo możliwa do zainstalowania.
Ad.2 - chodzi o TOPO North Africa v4 Light. Jest aktywna tylko ona no i bazowa z Garmina. Na liście krajów nie ma ani Maroka, ani państw typu North Africa czy Algeria. Podejrzewam, że coś jest skopane w definicji mapy.
bukowski jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Program do obróbki filmów vtwin90 Hyde Park 22 27.01.2017 16:33
Program do nagrywania rozmowy w skypie,etc. Boski-Kolasek Inne tematy 1 04.02.2016 23:52
Program Profesora Miodka Brambi Hyde Park 11 05.04.2013 14:51


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.