Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS

GPS Wszystko co związane z elektronicznymi pomocami nawigacyjnymi. Sprzęt, mapy, porady.

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 16.09.2019, 13:44   #11
radiolog
 
radiolog's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: May 2015
Miasto: Kraków
Posty: 2,075
Motocykl: CRF1000A
Przebieg: 42000
radiolog is an unknown quantity at this point
Online: 3 tygodni 2 dni 18 godz 19 min 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał Crass Zobacz post
jestem świezakiem w garminie i wlasnie w weekend podobny przerabiałem problem
Zrobilem sobie trase w BaseCampie, zrobilem import do Zumo 595 ,jakież było moje zdziwienie że moja trasa to nie moja trasa Tylko coś tam sobie po przeliczał i puścił mnie zupełnie gdzie indziej.
Przeliczanie trasy pomiędzy zmianami profili samochod/motocykl/bezdroza jest dla mniej jak najbardziej OK i nawet to wykorzystuje (leciałem profilem motocyklowym po zakretach i szutrach,ale dzien mi sie konczyl,szybkie przełaczenie na profil samochodowy i jazda po autostradzie do domu)
Pytanie: Jak w garminie wymusić żeby prowadzil mnie po śladzie DOKLADNIE takim jaki sobie stworze w BaseCampie, no chyba po to ten Basecamp kurde jest nie ?
Wyłącz automatyczne przeliczanie trasy
radiolog jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16.09.2019, 19:19   #12
Crass


Zarejestrowany: Jan 2016
Miasto: Warszawa
Posty: 19
Motocykl: CRF1000
Crass jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 17 godz 18 min 18 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał radiolog Zobacz post
Wyłącz automatyczne przeliczanie trasy


Ha! W tym sęk ze mam wyłączone. Za kazdym razem jak gdzies odbije to mnie pyta i daje mu na nie. Przy imporcie cos sobie pozmieniał
Crass jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16.09.2019, 22:16   #13
luk2asz
 
luk2asz's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: KrK
Posty: 369
Motocykl: CRF1000L
luk2asz jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 58 min 56 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał mdxmd Zobacz post
nie pójdzie... nie ma znaczenia czy to GPX czy KML przynajmniej na zumo 396 nie da się wgrać tej trasy liczy w nieskończoność a na koniec komunikat że się nieda.... jeżeli ktoś pracuje na basecamp to jedyne rozwiązanie to wgrania maksymalnie krótkich odcinków wraz z ograniczeniem liczby punktów do przeliczania (np. 1000) kiedy zaznaczysz aby program sam obliczył ilość to będzie zwiecha na zumo 396

straciłem dwa dnia na walkę z tym badziewiem za dużą kasę ... i znalazłem jedno wyjście to aplikacja myrouteapp pracuje się jak w googlemaps i tak stworzoną trasę importuje mi navi bez problemu nawet o długości 2500km

można także wczytać gpx czy kml z google maps ale aplikacja i tak przeliczy to po swojemu!!! tyle, że nanosisz swoje zmiany i taką trasę bez problemu wczytuje zumo 396.
Coś robisz nie tak, ja w taki sposób robię trasy, nawet łączone. Działa.

W google maps rysujesz co chcesz:
1.jpg

Później eksportujesz do kml.
2.jpg

3.jpg

Otwierasz BaseCamp , robisz sobie jakiś katalog ( w moim przypadku tu TESTOWY,
4.jpg

Przeciągasz zapisany plik kml. do tego katalogu i masz ślad.
5.jpg

Klikasz prawym na śladzie i wybierasz Utwórz trasę z wybranego śladu
7.jpg

9.jpg

Jak przemieli masz trase
10.jpg

Podłączasz do nawi , przesyłasz i masz ja w urządzeniu. Jeszcze importujesz trasę w nawi i musi grać.

Ważne tylko , że jak zjedziesz z trasy, to nie pozwalaj na przeliczanie bo policzy po swojemu. Kasujesz trasę i wczytujesz ją na nowo, nawet jak zrobisz 300 km od startu to załaduje ci ją pierwotną. Możesz też nie pozwalać na przeliczanie i wrócić na trasę. Zadziała dalej.
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg 8.jpg (593.4 KB, 5 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez luk2asz : 16.09.2019 o 22:51
luk2asz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16.09.2019, 22:44   #14
adbok


Zarejestrowany: Jan 2013
Posty: 2
Motocykl: RD03
adbok jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 18 godz 11 min 47 s
Domyślnie

Można też trasę lub POI udostępnić przez aplikacje Smart Phone Link.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
adbok jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17.09.2019, 00:22   #15
mdxmd


Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Posty: 1,287
Motocykl: K100/R1100GS/R1150GS/XRV/R1200GS/CRF1000 DCT
Przebieg: 84000
mdxmd jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 5 dni 23 godz 3 min 41 s
Domyślnie

Luk2asz tak dokładnie robię.... import w navi kończy się błędem. Może zumo 396 ma jakieś ograniczenia

tak samo przygotowana trasa w myrouteapp.com wysłana do zumo 396 wczytuje się bez problemu.

na razie korzystam z ostatniego rozwiązania.
mdxmd jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17.09.2019, 21:33   #16
luk2asz
 
luk2asz's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: KrK
Posty: 369
Motocykl: CRF1000L
luk2asz jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 58 min 56 s
Domyślnie

No to nie wiem o co kaman, coś nie tak jest. Ja co prawda mam 595 ale one programowo są chyba takie same.
luk2asz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Zumo 396 mdxmd GPS 15 14.06.2019 11:25
Co po ZUMO? Piotr_As GPS 6 23.11.2016 09:42
Mapy do Garmin Zumo 350 Groda Zastosowanie praktyczne 2 17.06.2014 11:06


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.