Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Hyde Park

Hyde Park Poza dwoma kółkami

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 30.11.2011, 22:27   #1
bliźniak
droga jest celem
 
bliźniak's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Wrocław
Posty: 1,054
Motocykl: RD07, LC8
Przebieg: X30.000
Galeria: Zdjęcia
bliźniak jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 3 godz 35 min 24 s
Domyślnie Mikser do mocy

Hej!
Zdeklarowałem się w tym roku nagłośnić imprezkę Sylwestrowo-Noworoczną i wszystko jest pięknie, bo
A: mam kolumny, które zdjąłem spod sufitu sklepu, gdzie kiedyś wcześniej odbywało się więcej imprez niż handlu... te czasy minęły, więc pudła się tylko kurzyły.
B: mam też końcówkę mocy - starszą od węgla, ale daje 320 na stronę - a zważywszy, że strony ma dwie zapas powinien zostać
C: mam też jakiegoś decka i lapka
.. więc prawie komplet...
Okazało się, że brakuje mi części, co by to wszystko połączyć, żeby jakoś grało i co najważniejsze, żeby można było używać funkcji: głośniej / ciszej. Do tego właśnie potrzebuje mikserek który był gdzieś, kiedyś taki mały... leżał w pudełku na półce w szafie... Jednak szafa została.... Nie ważne, nie ma szafy i mikserka razem z nią. Strata mała, bo to żaden cud techniki był, ale potrzebny. Moje pytanie do Was natomiast:
Czy ma ktoś może takie ustrojstwo w takiej podobnej szafie, co by mi użyczyć za obopólną korzyścią alkoholową lub podobną
Lub też, bo zakładam, że nie koniecznie musi to zalegać w Waszych szafach, ma ktoś pojęcie co kupić: nie za drogo, ale takiego, żeby plomby zostały gdzie ich miejsce gdy się całość w kupę zepnie?
Zdrowia!
__________________
RideNow!
bliźniak jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.12.2011, 10:00   #2
szynszyll
 
szynszyll's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: rzeszów
Posty: 3,406
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 3 godz 42 min 18 s
Domyślnie

no a po co Ci mikser? jak bedziesz gral z lapka to sciagnij program do miksowania obslugujacy wejscie mikrofonowe - jesli chcesz go uzywac do toastow ;] jak chcesz uzywac jakiegos cywilizowanego mikrofonu to bedziesz potrzebowal przejsciowki z xlr-a na malego jacka. ot i wsjo. laptop do koncowki - koncowka do paczek.

na przyklad - w sieci sa jakies polamane wersjie i triale - ale jest takich programow cala masa za free:

http://www.djtechtools.com/2011/02/1...ry-of-traktor/

poszukaj tego traktora w pierwszej najprostszej wersji i zupelnie Ci wystarczy
__________________
buziaki

Ostatnio edytowane przez szynszyll : 01.12.2011 o 10:03
szynszyll jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.12.2011, 11:45   #3
consigliero
 
consigliero's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Posty: 1,376
Motocykl: T4R V6
consigliero jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 4 dni 22 godz 30 min 23 s
Domyślnie

Na samej końcówce mocy raczej nic się nie zdziała, bo do niej musisz podłączyć mikser a do niego wpinasz , komputer , cd player i inne.
Nawet gdy są do dyspozycji głośniki z własną końcówką mocy które mają wejście line/mic i potrafią nim zasterować , to będziemy mieli tylko mono.
http://www.mackie.com/products/srm45...fications.html
Moim zdaniem mikser jest koniecznie niezbędny.
PozdrawiaM
P.S. mogę się mylić w szczegółach bo dawno już się nie bawiłem.
__________________
BMW Club Praha 001
1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.
consigliero jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.12.2011, 12:32   #4
szynszyll
 
szynszyll's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: rzeszów
Posty: 3,406
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 3 godz 42 min 18 s
Domyślnie

jesli ma byc kilka zrodel to mikser jest potrzebny - jesli ma byc grane z komputera plus mikrofon to mikser jest zbedny. na komputerze dzieki odpowiednim programom mozna spobie stworzyc kilka 'odtwarzaczy' i na nich przygotowac playlisty - nastepnie dowolnie je ze soba miksowac. osobny kanal przeznaczyc dla mikrofonu rowniez regulowanego programowo.

to, ze glosniki sa aktywne czy tez nie, nie ma nic do tego czy bedzie stereo czy mono. do kazdego stereo potrzebne sa dwie koncowki mocy - czy beda zabudowane w jedna czy w dwie obudowy nie ma to znaczenia. sygnal z laptopa podlaczamy dla kazdego kanalu oddzielnie. bywaja zestawy aktywne takie i takie - te monofoniczne maja po prostu tzw. gniazdo 'podaj dalej' i graja z jednej koncowki.

jesli ktos bedzie chcial odtworzyc sobie plyte cd to tez nie bedzie z tym problemu - w programie miksujacym osobny 'player' podporzadkuje sie napedowi cd-rom
__________________
buziaki
szynszyll jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.12.2011, 12:36   #5
bliźniak
droga jest celem
 
bliźniak's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Wrocław
Posty: 1,054
Motocykl: RD07, LC8
Przebieg: X30.000
Galeria: Zdjęcia
bliźniak jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 3 godz 35 min 24 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał consigliero Zobacz post
Na samej końcówce mocy raczej nic się nie zdziała, bo do niej musisz podłączyć mikser a do niego wpinasz , komputer , cd player i inne.
Nawet gdy są do dyspozycji głośniki z własną końcówką mocy które mają wejście line/mic i potrafią nim zasterować , to będziemy mieli tylko mono.
http://www.mackie.com/products/srm45...fications.html
Moim zdaniem mikser jest koniecznie niezbędny.
PozdrawiaM
P.S. mogę się mylić w szczegółach bo dawno już się nie bawiłem.

I tak i nie - można bez miksera, ale wtedy nie masz fizycznej regulacji mocy tylko softową na kompie, a to - wiem z autopsji - może zaowocować niekontrolowanym przyrostem głośności i spaleniem paczek, które niestety w szczycie mają mniej niż końcówka. To raz, a dwa: da się podłączyć tylko jeden sprzęcik do końcówki.
Pomysł z traktorkiem bardzo fajny - dzięki, będę próbował go ogarnąć, ale i tak wolałbym mieć mikserka 'pomiędzy' z powodu dwóch w/w powodów.
__________________
RideNow!

Ostatnio edytowane przez bliźniak : 01.12.2011 o 12:38
bliźniak jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.12.2011, 12:41   #6
szynszyll
 
szynszyll's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: rzeszów
Posty: 3,406
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 3 godz 42 min 18 s
Domyślnie

to po prostu nie rozkrecasz koncowek na max. dajesz na tyle ile w szczycie moga wytrzymac paczki - dzieki komputerowej korekcji mozesz sobie tez bardzo sprawnie powycinac sprzegi z mikrofonu - prostym mikserem nie masz na to szans.
__________________
buziaki
szynszyll jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.12.2011, 12:49   #7
bliźniak
droga jest celem
 
bliźniak's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Wrocław
Posty: 1,054
Motocykl: RD07, LC8
Przebieg: X30.000
Galeria: Zdjęcia
bliźniak jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 3 godz 35 min 24 s
Domyślnie

te końcówki nie mają skrótu, jedyna regulacja to: on/off
__________________
RideNow!
bliźniak jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.12.2011, 12:56   #8
szynszyll
 
szynszyll's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: rzeszów
Posty: 3,406
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 3 godz 42 min 18 s
Domyślnie

oooooook. no to faktycznie warto je jakos 'okiełznać'
__________________
buziaki
szynszyll jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.12.2011, 12:59   #9
bliźniak
droga jest celem
 
bliźniak's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Wrocław
Posty: 1,054
Motocykl: RD07, LC8
Przebieg: X30.000
Galeria: Zdjęcia
bliźniak jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 3 godz 35 min 24 s
Domyślnie

tak więc pytanie o jakiś mikserek nadal aktualne
__________________
RideNow!
bliźniak jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.12.2011, 13:02   #10
szynszyll
 
szynszyll's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: rzeszów
Posty: 3,406
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 3 godz 42 min 18 s
Domyślnie

chcesz to dla siebie na stale? to raz a dwa ma to byc stol typowo DJ czy stol do realizacji audio?

tak na szybko to moze byc to:

http://allegro.pl/hit-mixer-behringe...955005269.html

masz dwa wejscia stereo ( wlasciwie to trzy ale...), wysylke, powrot stereo, odsluch, dwa wejscia mikrofonowe i 3 punktowa korekcje. za ta kase spelni zadanie. radze Ci jednak miksowac na komputerze bo szkoda potencjometrow w stole. z pewnoscia sa gowniane

a no i masz fantoma! wypas!

panoramy panie, gainy... gdyby w moich czasach... ehhhh... za 200 złotych... ehhhh... czlowiek katowal na jakis vermonach i innych regentach

jakbys mial jeszcze peefele to panie...
__________________
buziaki

Ostatnio edytowane przez szynszyll : 01.12.2011 o 13:22
szynszyll jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Spadek mocy (tak jak by się kończyło paliwo) JarekAT Silnik, sprzęgło, skrzynia 11 05.09.2017 23:34
650 a 750 - Róznica mocy ? gilong Inne tematy 18 06.10.2010 14:28
Pomiary mocy Afryki nominalnej i Arrow podos Regularne czynności serwisowe 9 27.05.2009 13:55


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.