Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS > Hardware

Hardware Opisy sprzętu, porady dotyczące wyboru...

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 22.05.2020, 09:17   #81
consigliero
 
consigliero's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Posty: 2,875
Motocykl: Dacia Dokker STEPWAY
Przebieg: 236000
Galeria: Zdjęcia
consigliero jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 1 tydzień 1 dzień 6 godz 23 min 57 s
Domyślnie

No podłączam dedykowanym właśnie
__________________
BMW Club Praha 001
1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.
consigliero jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22.05.2020, 09:24   #82
JarekO

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Jun 2013
Miasto: Warszawa
Posty: 893
Motocykl: R1200GS LC, Tenere 700
JarekO jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 6 dni 18 godz 49 min 23 s
Domyślnie

A tej karty dodatkowej nie trzeba jakoś zainicjować/przeformatować? To pusta karta czy z mapami?
JarekO jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22.05.2020, 09:35   #83
Mafrika
 
Mafrika's Avatar


Zarejestrowany: Feb 2019
Miasto: 100lica
Posty: 102
Motocykl: ATAS DCT 2018
Przebieg: 13500
Mafrika jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 16 godz 37 min 25 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał consigliero Zobacz post
...Teraz próbuję zumo podłączyc do imac , takiego starego i urządzenie jest widoczne w garmin expres ale nie widać go w systemie, dzięki temu nie ma go w basecamp. Za chiny nie mogę dojść jaki jest powód. Przełączyłem na Win10 i tam widać zumo ale bez karty sd, może dałem za dużą bo 64 gb , tak nawiasem mówiąc sposób jest umieszczania w slocie to jakiś żart. teraz się zastanawiam czy to aby nie wina kabla, ale nie mam takowego aby sprawdzić. ...
Musisz zainstalować Android File Transfer. Tutaj masz instrukcję.
Poza tym:

Cytat:
"For example, if Garmin Express is open and has detected the device, opening Garmin BaseCamp at the same time will result in BaseCamp being unable to find the device until both applications are completely closed and the desired application is re-opened."
U mnie działa.

Dzwoniłem na support Garmina w sprawie BirdsEye i jednak jest to problem globalny z ich serwerami. Deklarują rozwiązanie problemu w przyszłym tygodniu.

Ostatnio edytowane przez Mafrika : 22.05.2020 o 10:14
Mafrika jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22.05.2020, 09:54   #84
consigliero
 
consigliero's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Posty: 2,875
Motocykl: Dacia Dokker STEPWAY
Przebieg: 236000
Galeria: Zdjęcia
consigliero jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 1 tydzień 1 dzień 6 godz 23 min 57 s
Domyślnie

Nie wiem co zrobiłem coś da się ściągnąć , max 29,6 km . Karta działa 32 GB próba ściągnięcia max obrazu zatrzymała się na 22,1% . Tutaj mam 1 km
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg 48D51E8B-9AE1-49E9-95D2-33AC110D4101.jpg (921.9 KB, 14 wyświetleń)
Typ pliku: jpg 499499E4-FCBC-45D4-AE28-3E9D5973ACFB.jpg (905.0 KB, 13 wyświetleń)
__________________
BMW Club Praha 001
1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.
consigliero jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22.05.2020, 10:45   #85
Neo
513-875-132
 
Neo's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: May 2012
Miasto: Łódź
Posty: 1,573
Motocykl: Junak 123ADV;) Honda XL600V
Neo jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 2 dni 2 godz 5 min 21 s
Domyślnie

U mnie zadziałało właśnie pobieranie BirdsEye bezpośrednio na nawigacji. Musieli coś włączyć/podpiąć urządzenia do serwerów.
__________________
ja i Najpięknieszy Trampek na Ziemi; o ile link działa https://panoraven.com/en/slider/G55jvYzCkH
dworniak.pl
Neo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22.05.2020, 11:04   #86
matjas
 
matjas's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Brzezia Łąka
Posty: 6,942
Motocykl: NC750X, R1100GS, KTM200EXC, Vespa PK70, Vespa PK125
matjas will become famous soon enough
Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 16 godz 55 s
Domyślnie

jak pomyślę, że wciąż używam 60tki to to na co tu paczam jest po prostu technologią kosmiczną z innej epoki
__________________
GL1200 Interstate, NC750X, KTM200EXC, Vespa PK70, Vespa PK125

Experience is what you get when you don't get what you want.

Wszystkie swoje troski powierz Bogu - on i tak nie śpi całą noc.
matjas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 22.05.2020, 11:19   #87
consigliero
 
consigliero's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Posty: 2,875
Motocykl: Dacia Dokker STEPWAY
Przebieg: 236000
Galeria: Zdjęcia
consigliero jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 1 tydzień 1 dzień 6 godz 23 min 57 s
Domyślnie

Podpiąłem się pod W10 na imac i nawet dodałem swój ulubiony zestaw głosów czyli zabriski, po prostu nie rozprasza mnie podaczas jazdy i czasem nawet potrafi schlebiać



Bardzo mi się nie chciało przystąpić do testów terenowych, bo oznaczało to wyciągnięcie obecnego uchwytu z motocykla i założenie nowego. W końcu się zdecydowałem aby zacząć, musiałem podjechać do Szczucina aby komputerowy zalutowali mi wtyczkę, bo może mi się nie chciało ale ma być zrobione porządnie. Ponieważ XT nie czyta czujników ciśnienia zostały one przeniesione do hondy, przynajmniej skończy się alarm o braku czujników. Interesująco wygląda zestawienie uchwytów

__________________
BMW Club Praha 001
1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Ostatnio edytowane przez consigliero : 22.05.2020 o 20:22
consigliero jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23.05.2020, 07:37   #88
JarekO

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Jun 2013
Miasto: Warszawa
Posty: 893
Motocykl: R1200GS LC, Tenere 700
JarekO jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 6 dni 18 godz 49 min 23 s
Domyślnie

Dobry wątek:
https://advrider.com/f/threads/garmi...431553/page-24
JarekO jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 23.05.2020, 15:50   #89
consigliero
 
consigliero's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Posty: 2,875
Motocykl: Dacia Dokker STEPWAY
Przebieg: 236000
Galeria: Zdjęcia
consigliero jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 1 tydzień 1 dzień 6 godz 23 min 57 s
Domyślnie

Ściągnąłem maksymalny obszar ze zdjęć, garmin zapytał czy działa teraz, odpowiedziałem zgodnie z prawdą. Zamontowałem uchwyt w motocyklu i wykonałem krótką przejażdżkę, trochę żałuję że zrobiłem ten zakup. Pewnie się przekonam z czasem, te zdjęcia satelitarne w mojej okolicy kompletnie mnie nie przekonują, może zobaczymy jak wygląda w praktyce prowadzenie tzw Adventure road, podejrzewam że jest to wariacja tzw krętych dróg. Przeżyję ten zakup byleby tylko był czas na jazdę, czego wszystkim życzę.
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg 7B3689FE-1993-4E7A-BDCE-90162508875A.jpg (982.0 KB, 16 wyświetleń)
__________________
BMW Club Praha 001
1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.
consigliero jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 25.05.2020, 20:07   #90
wooocash
 
wooocash's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Beskidy
Posty: 28
Motocykl: CRF1000
wooocash jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 8 godz 20 min 14 s
Domyślnie

Uchwyt z mniejszą ilością kabli jest super, Wi-Fi musi być w końcu XXI wiek, 5,5" ekran to już konkret ale żeby był powalająco lepszy niż 595 to bym polemizował, świetne przełączanie map, duży plus to szybsze przeliczanie tras ale przy mapie topo i długich trasach zdarza mu się zgłupieć tak samo jak 595. Nie rozumiem dlaczego nie poprawili wyświetlania tracka gpx, linia jest dalej strasznie cienka i słabo widoczna(można zmienić tylko kolor jak w 595)

Ciekawe za ile będą puszczać 595 jak ruszy z kopyta sprzedaż z XT
__________________
Lepiej żałować, że coś się zrobiło, niż żałować, że tego się nie zrobiło.
wooocash jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Tags
garmin , zumo

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Garmin GPS MAP 66i GregoryS Inne 12 17.08.2019 23:23
Garmin 64ST vs garmin montana 600 przemo77390 Inne tematy 35 17.12.2018 22:09
Garmin 60 csx NUROFEN Zastosowanie praktyczne 25 07.05.2013 16:00
Garmin 76 CS Franz Inne tematy 15 05.05.2010 22:00


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.