Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS > Hardware

Hardware Opisy sprzętu, porady dotyczące wyboru...

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 04.05.2017, 18:47   #1
7Greg
Administrator
 
7Greg's Avatar

Dział PiD

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Trisiti
Posty: 4,796
Motocykl: HSQ 701
Przebieg: dowolny
Galeria: Zdjęcia
7Greg will become famous soon enough
Online: 3 miesiące 2 tygodni 17 min 8 s
Domyślnie Pytanie Garmin 64

Czy istnieje taka funkcjonalność w 64st (w 60csx jest) że np przy powiększeniu do 2km kierunek jazdy jest ku górze natomiast powyżej 2km północ jest ku górze.
Wartość tego automatycznego przełączenia można w 60csx sobie indywidualnie ustawiać
__________________
Poznasz głupiego po czynach jego
GregorTravel.com

Ostatnio edytowane przez 7Greg : 04.05.2017 o 18:50
7Greg jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04.05.2017, 19:01   #2
calgon
 
calgon's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Wroclaw
Posty: 2,468
Motocykl: RD04
Przebieg: 40.000
calgon jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 5 dni 14 godz 21 min 4 s
Domyślnie

Pewnie nie dotarłem,ale w moim jak raz ustawisz kierunek to tak jest cały czas póki nie zmienisz.
__________________
Agent 0,7
calgon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04.05.2017, 19:26   #3
7Greg
Administrator
 
7Greg's Avatar

Dział PiD

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Trisiti
Posty: 4,796
Motocykl: HSQ 701
Przebieg: dowolny
Galeria: Zdjęcia
7Greg will become famous soon enough
Online: 3 miesiące 2 tygodni 17 min 8 s
Domyślnie

No właśnie też to zauważyłem. Ale ta opcja z auto przełączaniem jest w 60csx fajna
__________________
Poznasz głupiego po czynach jego
GregorTravel.com
7Greg jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04.05.2017, 21:25   #4
mikelos
 
mikelos's Avatar


Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: okolice W-wy
Posty: 395
Motocykl: KTM 450 EXCR
Galeria: Zdjęcia
mikelos jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 3 dni 11 godz 5 min 49 s
Domyślnie

Grzebałem wielokrotnie w ustawieniach G64S ale takiej opcji nie wykryłem
__________________
Mikelos

"Sezon rowerowy kończy się dopiero śmiercią."

2010-11 KLR 650 / 2012-13 RD07A / 2014-15 DR650 SE / 2015-16 DRZ400S /2016- KTM 450 EXCR
mikelos jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04.05.2017, 22:42   #5
7Greg
Administrator
 
7Greg's Avatar

Dział PiD

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Trisiti
Posty: 4,796
Motocykl: HSQ 701
Przebieg: dowolny
Galeria: Zdjęcia
7Greg will become famous soon enough
Online: 3 miesiące 2 tygodni 17 min 8 s
Domyślnie

Szkoda

Kiedy np chcę się bardziej zorientować na mapie to zdecydowanie lepiej się działa jak północ jest ku górze
__________________
Poznasz głupiego po czynach jego
GregorTravel.com
7Greg jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04.05.2017, 22:56   #6
mygosia
 
mygosia's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: okolice Bielska-Białej
Posty: 2,318
Motocykl: nie mam AT jeszcze
mygosia jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 10 godz 45 min 37 s
Domyślnie

I powitania też chyba nie można ustawić

I szybkość wgrywania gorsza...

I w ogóle
mygosia jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18.05.2017, 18:43   #7
7Greg
Administrator
 
7Greg's Avatar

Dział PiD

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Trisiti
Posty: 4,796
Motocykl: HSQ 701
Przebieg: dowolny
Galeria: Zdjęcia
7Greg will become famous soon enough
Online: 3 miesiące 2 tygodni 17 min 8 s
Domyślnie

Mam jeszcze pytanie odnośnie ilości śladów i punktów śladu, który mogę wgrać poprzez np. Mapsource.

W mojej 60csx w danych technicznych jest napisane:
Wykres śladu: 10 000 punktów - 20 zapisanych tras

co w praktyce oznacza, że max ilość punktów dla wgrywanego śladu to 500punktów, a max ilość śladów to 20.

W danych od 64st jest napisane:
Wykres śladu:10 000 punktów - 200 zapisanych tras

Czy ktoś wie jak to jest w praktyce?
__________________
Poznasz głupiego po czynach jego
GregorTravel.com
7Greg jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08.06.2017, 07:03   #8
kudlacz
 
kudlacz's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Posty: 611
Motocykl: drz 400s
kudlacz jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 godz 5 min 18 s
Domyślnie

Podłącze się pod temat.
Mam 64s z bluetoothem. Iphone i podobne jabłka nie widzą, jedyne windows w kompie widzi ale nie paruje. Jest gdzieś jakiś myk?
__________________
dakar noir
kudlacz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08.06.2017, 09:09   #9
rety


Zarejestrowany: Aug 2014
Miasto: Piła
Posty: 8
Motocykl: TA XL 650V
rety jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 5 godz 5 min 14 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał kudlacz Zobacz post
Podłącze się pod temat.
Mam 64s z bluetoothem. Iphone i podobne jabłka nie widzą, jedyne windows w kompie widzi ale nie paruje. Jest gdzieś jakiś myk?
Miałem podobnie w samsungu wyczytałem, że należy parować przy pomocy aplikacji garmin connect mobile (u mnie zadziałało)- a tą w Twoim wypadku pobierzesz ze appstora
rety jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08.06.2017, 09:26   #10
7Greg
Administrator
 
7Greg's Avatar

Dział PiD

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Trisiti
Posty: 4,796
Motocykl: HSQ 701
Przebieg: dowolny
Galeria: Zdjęcia
7Greg will become famous soon enough
Online: 3 miesiące 2 tygodni 17 min 8 s
Domyślnie

A co daje ten blutut? Widzisz trasę na telefonie?
__________________
Poznasz głupiego po czynach jego
GregorTravel.com
7Greg jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Pytanie o mapę Garmin Topo (eAzymut) MOTOMYSZA GPS 6 09.06.2015 10:26
Garmin 60Csx - pytanie o montaż electro Hardware 3 20.11.2012 11:49


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.