Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Inne tematy

Inne tematy Motocyklowo

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 16.02.2014, 23:58   #1
maho
 
maho's Avatar


Zarejestrowany: Jan 2013
Miasto: Częstochowa
Posty: 88
Motocykl: RD07
maho jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 5 dni 1 godz 54 min 48 s
Post Acewell potrzebna pomoc

Kupiłem w pakiecie liczniki acewela:
-1x -3963 w bdb stanie
-1x -3100 w db stanie
-1x -3963 z uszkodzonym wyświetlaczem

Chciałbym zreanimować ten ostatni bo na 100% działa (sprawdzałem). Tzn. pierwsza szybka wyświetlacza jest stłuczona , natomiast pozostała jego część jest ok.Może komuś zalega uszkodzony licznik ze sprawnym wyświetlaczem? Słyszałem, że kilku osobom się pozalewały. Chętnie odkupię.

Drugie pytanie dotyczy czujników prędkości. Mam ich kilka:
- http://czesci-moto.pl/galerie/u/uniw...cyfr_18985.jpg
- http://aukcjusz.pl/uploads/auction_i...b_500x500.jpeg
- http://s56.radikal.ru/i153/1111/2f/2ce96feec0c1.jpg
Jakie są ich plusy i minusy? Czy ten na ślimak jest uniwersalny czy dedykowany?

Za pomoc z góry dzięki.
maho jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17.02.2014, 08:32   #2
Adagiio
Zakonserwowany
 
Adagiio's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Jul 2005
Miasto: Biecz
Posty: 4,083
Motocykl: XRV Rally
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 4 dni 2 godz 52 min 48 s
Domyślnie

Każdy z tych czujników z linków które podąłeś współpracuje z licznikiem .
Tylko czujnik hallotronowy nie współpracuje z licznikiem ( hallotronowy to taki który ma trzy kabelki ( + , - , impuls ) . Jak masz ślimak to załóż ten do ślimaka , jak masz magnes w tarczy to załóż sensor .
__________________
“tańczę polskie tango, nogi w błocie mam bo Wisła to grząskie bagno”
Taco Hemingway
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27.02.2014, 09:35   #3
maho
 
maho's Avatar


Zarejestrowany: Jan 2013
Miasto: Częstochowa
Posty: 88
Motocykl: RD07
maho jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 5 dni 1 godz 54 min 48 s
Domyślnie

Licznik podłączony (prawie). Mam tylko problem ze wskaźnikiem temperatury. Czy wystarczy podłączyć pod czujnik termostatu? Jak wyskalować na liczniku, tzn jaka temperaturę ustawić w opcjach żeby słupek pokazywało mi w połowie? Rozumiem, że wskaźnik paliwa nie będzie mi działał bez dodatkowego czujnika w baku?
maho jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.03.2014, 09:59   #4
catmood


Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: warszawa
Posty: 14
Motocykl: nie mam AT jeszcze
catmood jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 6 godz 36 min 30 s
Domyślnie

Maho, a jak zrobiłeś, że Ci pokazuje prawdziwą prędkość? Bo ja wpisałem tą średnicę z instrukcji i pokazuje za mało..


Sent from my iPhone using Tapatalk
catmood jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 09.03.2014, 10:50   #5
hans
 
hans's Avatar


Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Krk-NH
Posty: 381
Motocykl: XT 600E stage 2
hans jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 32 min 11 s
Domyślnie

catmood - predkosc ustawiaj sobie z GPS experymentalnie, medoda prob i bledow
maho - uzyles acewellowskiego adaptera ( http://www.s3osc.com/22mm-water-temp...or-p-3130.html ) i czujnika ( http://www.rallydesign.co.uk/product...dgsrjk3onjtqp3 )
__________________
Każdy dobry uczynek zostanie ukarany.
Przykładnie.
------------------------------------------------------------------

chroń mnie Boże przed przyjaciółmi,
z wrogami poradzę sobie sam...
------------------------------------------------------
Mój ból głowy, moja skrucha,
Moje kiszki, moja franca,
Moja wreszcie groza ducha,
Gdy Kostucha rwie do tańca!
hans jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17.03.2014, 10:01   #6
maho
 
maho's Avatar


Zarejestrowany: Jan 2013
Miasto: Częstochowa
Posty: 88
Motocykl: RD07
maho jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 5 dni 1 godz 54 min 48 s
Domyślnie

Jeśli chodzi o skalowanie to nie zrobiłem póki co tego porządnie (tak jak pisali koledzy trzeba z gps. Ja zastosowałem czujnik na linkę i przy wpisaniu obwodu koła 21 cali od świateł do świateł miałem ponad 300km/h
Jeśli chodzi o temperaturę cieczy, jakoś nie mogę jej ogarnąć. Zastosowałem taki czujnik i adapter jak pokazałeś Hans. I nie pokazuje mi nic (nie wiem czy dobrze podpinam), jak podłączyłem pod czujnik z termostatu to odrazu zaczęła mi mrugać dioda temperatury cieczy, a wskazania słupka żadne.
maho jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18.03.2014, 15:20   #7
hans
 
hans's Avatar


Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Krk-NH
Posty: 381
Motocykl: XT 600E stage 2
hans jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 32 min 11 s
Domyślnie

hm..... tego się raczej nie da zle podpiac (dwa kable, wcięcie w przewody cieczy i wtyczka).
precyzując - nie pokazuje nic podczas jazdy? Bo jak pamiętam zaczyna wskazywać cokolwiek od 40 czy 50 st dopiero
__________________
Każdy dobry uczynek zostanie ukarany.
Przykładnie.
------------------------------------------------------------------

chroń mnie Boże przed przyjaciółmi,
z wrogami poradzę sobie sam...
------------------------------------------------------
Mój ból głowy, moja skrucha,
Moje kiszki, moja franca,
Moja wreszcie groza ducha,
Gdy Kostucha rwie do tańca!
hans jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18.03.2014, 17:24   #8
maho
 
maho's Avatar


Zarejestrowany: Jan 2013
Miasto: Częstochowa
Posty: 88
Motocykl: RD07
maho jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 5 dni 1 godz 54 min 48 s
Domyślnie

Jutro to rozbiorę, przelutuję nowy kabel i podepnę. Z tego co pamiętam jeden pod żółty kabel w liczniku, a drugi do masy?
maho jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
KTM 125 GS - Potrzebna POMOC slafo Inne tematy 4 28.07.2013 17:33
Potrzebna instrukcja do Acewell’a, model 3853, Bartas Układ elektryczny i zapłonowy 1 26.08.2011 18:53


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.