Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat AfricaTwin > Uklad paliwowy i wydechowy

Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów.

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 27.04.2018, 00:28   #1
McCherry
 
McCherry's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Oct 2016
Miasto: na wygnaniu
Posty: 75
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
McCherry jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 3 godz 32 min 18 s
Domyślnie zbiornik v kroplowka

Witam
Moto nie chodzi na paliwie ze zbiornika,a jak podlaczyc kroplowke to problem znika!Co robic?kranik sprawdzony,pompa ok!odpowietrzenie ze zbiornika drozne,chcialem sprawdzic to sitko w zbiorniku ale nie moge go wytargac ze srodka.Jakies sugestie?
McCherry jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27.04.2018, 10:04   #2
sluza
 
sluza's Avatar


Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Bialystok I Akalice
Posty: 1,343
Motocykl: AT RD07a; XR600R
sluza jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 3 dni 15 godz 53 min 15 s
Domyślnie

Pusty zbiornik?
sluza jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27.04.2018, 10:09   #3
McCherry
 
McCherry's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Oct 2016
Miasto: na wygnaniu
Posty: 75
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
McCherry jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 3 godz 32 min 18 s
Domyślnie

ktos tu nie czyta uwaznie?
McCherry jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27.04.2018, 10:11   #4
szynszyll
 
szynszyll's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Popapracie!
Posty: 4,621
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 2 tygodni 22 godz 14 min 32 s
Domyślnie

odpowiednio dobrane szczypce i siateczka wyjdzie. zmien na nowy filtr paliwa i pamietaj o tym ze jest kierunkowy.
__________________
buziaki
szynszyll jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27.04.2018, 10:15   #5
McCherry
 
McCherry's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Oct 2016
Miasto: na wygnaniu
Posty: 75
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
McCherry jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 3 godz 32 min 18 s
Domyślnie

ta siateczka blokuje mi sie w trakcie wyciagania,jest dosc dluga!czy to normalne?Nie chcial bym jej rozerwac.Probowalem nawet bez filtra!i efekt ten sam!Aha,gdyby jednak ktos sugerowal ze to pompa,po podlaczeniu kroplowki do pompy moto dziala jak powinno!!!
McCherry jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27.04.2018, 10:34   #6
sluza
 
sluza's Avatar


Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Bialystok I Akalice
Posty: 1,343
Motocykl: AT RD07a; XR600R
sluza jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 3 dni 15 godz 53 min 15 s
Domyślnie

jeśli kroplówke masz podłączoną wysoko to wydaje mi się, że może grawitacyjnie przelać przez pompę nawet gdy nie pracuje. Kran miałeś na rezerwie gdy podłączyłeś zbiornik?
sluza jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27.04.2018, 10:36   #7
sluza
 
sluza's Avatar


Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Bialystok I Akalice
Posty: 1,343
Motocykl: AT RD07a; XR600R
sluza jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 3 dni 15 godz 53 min 15 s
Domyślnie

obstawiam jednak pompę.
sluza jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27.04.2018, 12:01   #8
McCherry
 
McCherry's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Oct 2016
Miasto: na wygnaniu
Posty: 75
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
McCherry jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 3 godz 32 min 18 s
Domyślnie

wykorzystalem chyba wszystkie dostepne opcje w poloczeniu ze zbiornikiem,z filtrem+pompa=nie dziala,bez filtra+pompa=nie dziala i wszystko powyzsze bez pompy i efekt ten sam!jak tylko pomine zbiornik na rzecz kroplowki,wszysto wraca do normy i to bez znaczenie,pompa,filter!!!czy ktos wyciagal to sitko ze zbiornika?jakie dlugie jest i dlaczego tzn.jaki moze byc powod tego ze nie moge go wyjac!i jeszcze z innej beczki.To dla tych ktorzy kupili i jeszcze nie instalowali pirescieni do airboxa,super rzecz,naprawde zaje...i podziekowania dla inowatora za pomysl!aha,zapomnialem dodac ze proby z kranikiem na rezerwie nic nie wniosly a paliwa mam w zbiorniku mam ok 17l.

Ostatnio edytowane przez McCherry : 27.04.2018 o 12:25 Powód: uzupelnienie
McCherry jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27.04.2018, 12:41   #9
szkotu1
 
szkotu1's Avatar


Zarejestrowany: Apr 2016
Posty: 356
Motocykl: RD07
szkotu1 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 dni 16 godz 33 min 38 s
Domyślnie

Ale paliwo leci szlouchem jak odkręcisz kranik? czy nie?
Jak leci to masz zepsutą pompke a jak nie leci to przytkany/zepsuty kranik albo filtr. Żeby wyeliminować odpowietrzenie to otwierasz wlew. Więcej cudów w tym skomplikowanym układzie nie ma.
__________________
szkotu1 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27.04.2018, 12:41   #10
szynszyll
 
szynszyll's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Popapracie!
Posty: 4,621
Motocykl: RD04
szynszyll jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 2 tygodni 22 godz 14 min 32 s
Domyślnie

szarpnij mocno. wyjdzie. jest opor na srodku dlugosci.
__________________
buziaki
szynszyll jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Zbiornik do CRF-y wojtekm72 Inne tematy 4 16.12.2014 00:31
zbiornik od 04 do 03 majo Uklad paliwowy i wydechowy 6 29.11.2008 02:57


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.