![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Koledzy, potrzebuje sprawdzić u mnie wsi, czy w budynku jest zasięg LTE.
Potrzeba mi do tego jakiś telefon, bez simlocka lub z simlockiem PLAY, by wsadzić swoją kartę, i zbadać temat. Ma ktoś wolny taki telefon, który mógłbym użyczyć na dzień dwa..? Wysyłka na wieś pod Gdańsk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Rambo zapomnij ze pley ma zasieg lte po za granicami miast,jak w Gdyni czy w Gdansku gubi lte.to jest najslabsza siec
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Nie mam tel. do pozyczenia ale to co mogę Ci podpowiedzieć:
Z grubsza zasięg sprawdzisz tutaj: http://www.play.pl/pomoc/mapa-zasiegu/ Jak bedzie słabo na mapie to małe szanse, ze bedzie wewnątrz działać wiec sugeruję sprawdzac to nie tel. tylko modemem z zewnetrzymi antenami (rozumiem, ze LTE ma byc do transmisji danych ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Aktualnie jestem zalogowany do T-mobile i działa to OK.
Jakby do tego było LTE to bedzie git ![]() LTE w Play kosztuje 10zł miesięcznie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
gadzik
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Człuchów
Motocykl: ktm adventure
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 17 godz 52 min 54 s
|
![]()
To nie jest tak że tylko w miastach , u mnie w nie dużym Człuchowie LTE chodzi do 30 megabitów pobierania, a 30 kilometrów dalej w małej wiosce chodzi do 70 megabitów ,wszystko zależy od nadajników.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Mieszkam na płd-wsch rubieżach Gdańska i u mnie LTE właśnie z playa najczęściej mieści się w przedziale 20-30 Mbps, ping poniżej 30ms.
Parametry te osiągam na huawei-u b593. Podziękowałem neostradzie... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
No to tak.
Play nie dzierżawi od T-mobile anten do LTE, więc nawet z telefonem i kartą w PLAY z LTE, po zalogowaniu się w roamingu do sieci T-mobile, LTE nie uświadczymy. Wziąłem na 3 dni taki mały modem testowy z sim 3G LTE z T-mobile, i na zewn budynku, u mnie we wsi Sulmin, łapie LTE i ciągnie tak do 15Mbit co jest już nieźle, bo HSPA+ daje max 1.5Mbita. Ale mam alergie na dwu letnie umowy na usługi telekomunikacyjne i na razie jeszcze się na nic nie zdecydowałem. były jakiś model za 9zł i umowa na 6 miesięcy ale zniknęła nagle ze stron T-mobile z dnia na dzień. Modem ma nawet dwa wyjścia na anteny zewn, ale nigdy ich nie mogę dostać w 3city. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Jak działa T-Mobile to bedzie tez działać Orange (mają wspólna sieć) a Orange ma Prepaidy do transmisji w ofercie- Orange Free sie to nazywa- ile załadujesz tyle zużyjesz, bez lojalki, bez stresu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
gadzik
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Człuchów
Motocykl: ktm adventure
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 17 godz 52 min 54 s
|
![]()
A sam internet cie nie interesuje ,ja jakiś czas temu wziąłem z play na 6 miesięcy 25 giga+5 za to że zamówiłem przez internet ,koszt abonamentu 30zł
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Telefon w Play w ogóle nie chce się logować do sieci Orange w tej lokalizacji.
Wezmę może na próbę starter z LTE z Orange i zobaczymy jak to wygląda |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Telefon Krzych_BBI | Franz | Inne tematy | 1 | 28.03.2015 19:53 |
Telefon dla seniora | andrzej 76 | Hyde Park | 5 | 12.10.2012 20:49 |
Telefon Satelitarny | KOKOS | Kwestie różne, ale podróżne. | 10 | 23.04.2011 17:03 |
telefon kom. | randal 76 | Wszystko dla Afryki | 2 | 05.06.2008 19:11 |