|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
13.03.2018, 11:25 | #1 |
Klim Overland - hymm
Cześć,
jako że mam już lekko dość mojego prawie 9 letniego zestawu Modeki i pożegnałem się z chromami ponad rok temu, trzeba zmienić ciuchy. Kieruje się w produkty z Gortexem bo już butami przekonałem się, że inne membrany mnie nie zadowoliły. Jeżdżę rzadko w dalekie trasy, częściej bliższe i okoliczne pola najczęściej. Szukam zestawu który by się na to zdał. Czytałem na forum, że Klim robi naprawdę dobre produkty. Myślałem o zestawie Overland, który wychodzi z produkcji i może byłby w dobrej cenie. Rozmiar L góra i spodnie L długie. Nie przymierzałem, bo nie miałem możliwości. Ale wydaje się że powinno być ok. W teren chciałbym dokupić jeszcze stabilizator karku. Kolejna sprawa: jako że latam cały rok, co polecacie pod ww. Klima, aby nie zamarznąć w trasie? |
|
13.03.2018, 11:32 | #2 |
Motocykl: RD03
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
Na wczesną wiosnę i późną jesień kup jakiś polar . Na lato dobrą (letnią )bieliznę termiczną ponieważ musisz założyć ją pod spodnie , żeby cały zestaw działał jak należy.
|
13.03.2018, 11:37 | #3 |
Miasto: Gdańsk
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 7 min 40 s
|
KLIM rozmiar L, to europejskie XL, itd.
|
13.03.2018, 11:48 | #4 |
Jestem szczupły 191cm 94kg
Długie ręce i nogi. Powinno grac? |
|
13.03.2018, 12:13 | #5 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Overland już został wycofany a na rynku zostały jakieś niedobitki w skrajnych rozmiarach duże (a tam duże jest duże) lub małe. Popatrz tutaj bo jeszcze rozmiary zostały ale ceny średnie.
www.adventure-spec.com Popatrz jeszcze na Lattitude bo to w zasadzie ta sama tkanina co Overland. Moja 2 połówka ma damską wersję i jest git. Świetna wentylacja. Ogólnie te ciuchy są duże (znaczy normalne a nie na małego chińczyka). |
13.03.2018, 14:07 | #6 |
Miasto: Bieszczad PL, co. meath IRL.
Motocykl: nie ma!!!!!!!
Przebieg: +-50k
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 6 godz 7 min 47 s
|
Robione glownie na rynek gdzie prawie 70% spoleczenstwa ma jakas tam forme nadwagi, wiec sluszne rozmiary
13.03.2018, 14:07 | #7 |
Miasto: Galway
Motocykl: RD07a
Online: 2 miesiące 1 tydzień 1 dzień 22 godz 53 min 3 s
|
Bo to amerykańska rozmiarówka. Ja mam M przy 180cm/85kg.
Dobra wentylacja ale trzeba się liczyć z tym że jest to tylko powłoka i w chłodniejsze dni będzie zimno. Mi to nie przeszkadza bo i tak nigdy nie używałem podpinek z kurtek motocyklowych. Daję niezbyt grubą kurtkę puchową i jest ok. Dwa zastrzeżenia które mam to rękawy mogłyby być trochę dłuższe i spodnie nie tak szerokie. |
13.03.2018, 14:35 | #8 |
Miasto: Londyn / Bystrzyca Kłodzka
Motocykl: XL700V
Przebieg: 45kk
Galeria: Zdjęcia
Online: 6 dni 12 godz 17 min 6 s
|
Masz M przy takim wzroście i wadze ?! Ja odkad pamiętam mam m , latitude model 2016 kupiłem M I leży jak ulał a mniejszy jestem... Ale wracając do tematu to jakość pierwsza klasa ! Mając gacie od revita w tej samej technologii uważam że klim jest dokładniej zrobiony...
|
13.03.2018, 14:52 | #9 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Bo rozmiar nie zależy od wagi ale od naszych wymiarów. Mam kurtkę od BMW i 50 była super z tym że nie mieściłem się w ramionach więc byłem zmuszony wziąć rozmiar większy. Znajomy ma RST Adventure w rozmiarze L (172 wzrostu, miśkowaty - 90 kg) a drugi kumpel ma 180 wzrostu 85 kg wagi i zamówił sobie rozmiar S bo M była za duża. Należy przymierzyć. Naród już zdążył się przyzwyczaić do rozmiarówki rodem z Chin gdzie XL jest niemiecką M. Niemcy jako jedni z nielicznych mają zmierzoną populację i na tym opierają skalę rozmiarową. Nasza polska pochodzi bodaj z lat 70 i oparta jest na takich luzach rozmiarowych że w mój rozmiar wszedłbym 2 razy.
|
13.03.2018, 15:20 | #10 |
Ostatnio obserwowałem Overlanda na FC moto, ale nawet te duże już się kończą. Więc pozostaje szukać Lattitude. A może u nas na forum jest ktoś kto ma dostęp do dobrych cen?
|
|
Tags |
goretex , klim , kurtka |
|
|