|
Lejdis Motocykl + kobieta, czyli wszystko co może być związane z tym duetem |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
27.04.2010, 04:59 | #1 |
Miasto: Warszawa/Dworzec Centralny
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 6 dni 4 godz 22 min 48 s
|
GARAŻ ZDOMINOWANYCH - Lejdis i Honda Dominator NX250 - krótki romans czy związek na dłużej?
Z początkiem roku fama po Polsce się rozeszła, że jest:
Idealny kandydat? - Która by takiego nie chciała ? Długo nie trzeba było czekać - jeszcze dobrze się sezon nie rozkręcił a już część afrykańskiego towarzystwa postawiła w swoich garażach Hondę NX250 Dominator i ...? Co dalej...? Ciekawe jak rozwinie się nasza przygoda z małym Dominatorkiem... Jak Wasze odczucia ? Czy rzeczywistość sprosta legendzie ?
27.04.2010, 08:50 | #2 |
Miasto: łódź
Motocykl: R 1100 GS
Online: 4 dni 22 godz 27 min 57 s
|
nie na temat, ale brzmi to jak opis innego mechaniczno elektronicznego urządzenia
|
27.04.2010, 11:51 | #3 |
Surykatka
Miasto: Poznań/3city/UK/Namibia
Motocykl: Africa Singel - Dominator
Online: 6 dni 19 godz 54 min 29 s
|
100% poparcia dla dłuższego związku z Panem D.
Choć moje doświadczenie w jeździe jest znikome (od miesiąca dosiadam NX - wcześniej 4x4 lub 2kółka napędzane siłą mięśni) to po 2tyś.km wyrobiłam sobie o nim pewne zdanie: -choć trochę narwany, to sprawia wiele przyjemności -ułatwia dojazd do pracy - przeciskając się między samochodami bez większego problemu -na szuterkach pomyka jak młody źrebak -po glebie w błotku nie miałam problemów by go podnieść -przeprawia się przez rowy lepiej niż nie jedna ciężka maszyna (miałam tego dowód na Rajdzie Pałuk) -spala ok 3,2-3,5litra na 100km I ma jeszcze coś ... z każdym kilometrem masz na niego jeszcze większą ochotę Co do wad... to na dłuższych dystansach brakuje przedniej szyby, handbarów, i dopasowania kanapy ale to wszystko do zrobienia. Szybko stygnie i trzeba pamiętać o ssaniu - o czym roztrzepane osóbki baaaardzo często zapominają Jak dla mnie NX250 jest SUPER jego wielką zaletą jest to że motywuje mnie do nauki |
27.04.2010, 11:57 | #4 |
Jaki świeży jaki świeży ??
Miasto: Warszawa
Online: 3 tygodni 11 godz 51 min 59 s
|
Dziewczyny
Specjalnie dla Was serwisówka do Waszych Dominatorków ... Co prawda dla rocznika 89-90 ale pewnie niewiele się zmieniło .. http://www.ratikk.narod.ru/mybike/ax1/manual.htm
27.04.2010, 15:33 | #5 |
Miasto: Polska poł.-wsch.
Online: 4 tygodni 1 dzień 22 godz 15 min 47 s
|
Na Hubiego jak zwykle można liczyć!
|
27.04.2010, 15:37 | #6 |
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
Hubi
|
27.04.2010, 16:10 | #7 |
|
Dlaczego On? Hmmm można powiedzieć, że to zauroczenie od pierwszego wrażenia
Pewnego pięknego dnia odwiedziłam Donę i Kiuba - właśnie byli po zakupie NX'a dla Donki nic więc dziwnego, że dużo czasu spędziliśmy w garażu. Wcześniej rozmawialiśmy już o zaletach małego Dominatora - teoretycznie znałam już wszystkie argumenty "za" a teraz mogłam zobaczyć i odrobinę poczuć jak to wygląda w realu. No cóż, muszę przyznać jak tylko pozwolili mi na niego wsiąść od razu moje serce zabiło w rytmie "Cegły" zespołu Dżem. Jak kupowałam? - Zakup małego Dominatora na rynku polskim okazał się niełatwym zadaniem. Oferta z początkiem wiosny 2010 nie była zbyt bogata. Poszczególne egzemplarze pojawiały się na allegro ale często były to motocykle mocno skatowane albo składane z kliku rozbitych - takiego zakupu chciałam uniknąć - nie mam umiejętności, żeby w razie problemu samodzielnie go reanimować a poza tym chciałam sprzęt do jeżdżenia a nie do naprawiania. Motocykle dobrze utrzymane (nawet te starsze) rozchodziły się jak przysłowiowe świeże bułeczki i 2-krotnie mój spóźniony zapłon uniemożliwił mi transakcję. W końcu postanowiłam zadzwonić do Franza i zorientować się w możliwośći ściągnięcia Dominatorka z Niemiec - oczywiście okazało się, że problem żaden - nasz forumowy kolega działa jak błyskawica "mówisz - masz" ( i to naprawdę nie byle co). Hamulcem okazała się cena. Genaralnie Honda Dominator NX250 nie jest drogim motocyklem. Ale widać całkiem niezłym bo w dobrym stanie "trzyma cenę" niezależnie od rocznika. Jednocześnie koszty ściągania jej przez firmę przy relatywnie niskiej cenie motocykla sporo ważą w ogólnym zakupie. Postanowiłam zrezygnować i samodzielnie penetrować rynek niemiecki korzystając jedynie z udzielonych mi przez Franza rad. Poszukiwania nie trwały długo choć z wiadomych względów zawęziłam je do przeglądania ofert przygranicznych. W efekcie nabyłam rocznik 1995 z przebiegiem (udokumentowanym!) 7400km ale za (niemałą jak na Dominatora cenę) 1700EUR. Trochę było w tym determinacji jednak mam nadzieję, że było warto - fachowcy w warsztacie ocenili: "to motocykl w skandalicznie dobrym stanie" nawet bez ryski na lakierze i jeszcze na oryginalnych oponach (hehehe). Jak wygląda? Ano tak : "nomen omen" jest czerwony jak cegła Mam nadzieję, że reszta Zdominowanych też się pochwali a nasza prezentacja NX'ów przybliży jedną z mozliwości wyboru fajnego motocykla dla Lejdis. Jak go troszkę lepiej poznam podzielę się wrażeniami. Liczę też na koleżeńską wymianę doświadczeń związanych z eksploatacją bo mimo zachwytu niedowierzam w całkowity brak problemów Ale jak się ma takich kolegów jak Wy chłopaki to może te problemy staną się zaletą bo bardzo fajnie jest mieć Wasze wsparcie - thx .
27.04.2010, 16:25 | #8 |
|
Donka! Niespełna miesiąc : 2 tys.km przejechane i rajd zaliczony "ja wiedziałam, że tak będzie" non comments
Lenka, gratulacje! Wrzucaj foto ! Obniżanie - Hubi stwierdził, że i mojemu maluchowi by się przydało, chodziaż przy GS'ie HD NX250 wydaje mi się mały jak rower -oba kulasy (bez szpilek) sięgają gruntu !
27.04.2010, 22:41 | #10 |
Miasto: Gdańsk
Motocykl: exc 250 2T :)
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 12 godz 15 min 2 s
|
Andriu coś mnie podkręcił na 250 domino - może i jak dołączę do grona wielbicieli/katowania NX`a
|
|
|