Zagadka
Hej szanowne grono.
Podpowiedzcie proszę o co kaman. Moto, mi dzisiaj co kilka km gasło, po czym odpala i normalnie jedzie do kolejnego razu. Objaw taki, jak by pompa siadała, ale na grawitacji jest to samo. Motocykl w pewnym momencie przestaje jechać, nie nagle, jest jakby sygnalizowane, następnie konieczne jest zatrzymanie się (gaśnie). Licze do 20 odpalam i jadę dalej normalnie ???? Miałem tez wrażenie, ze dziwnie spaliny śmierdzą. Regler wymieniony profilaktycznie, pompa odpada, może moduł, z tym ustrojstwem jeszcze nie walczyłem. Piękne jest to, ze franca dojechała mimo wszystko do chaty 200 km. Kocham ją ď¸ P.S. Pewnie to zbieg okoliczności ale zauważyłem, ze żarówka od mijania nie swieci Jeśli ma ktoś jakiś pomysł, lub trop gdzie szukać przyczyny, będę wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam Qba |
to może sprawdz ładowanie
i jeszcze raz zasilanie gażników tylko teraz na kroplówce (butelka dogóry nogami) |
filtr paliwa.
Teraz się zacznie.................:) wyliczanka |
Jeśli byłoby coś z dopływem paliwa, to działoby się to zaraz po przejechaniu kilkuset metrów.
Pierwsze co to sprawdziłbym ładowanie. W Cagivie miałem takie coś, tylko że kończyło się na przerywaniu. Komputer najpierw odcinał obrotomierz, później przy coraz niższych obrotach przerywała. Wyłączałem światła i było wszystko nagle git - spróbuj tego samego. Anóż może.. ;) |
obstawiam na wałek zdawczy :D , a powazniej to albo paliwa nie dostaje albo prunt ginie ,
posprawdzaj czy czasem kostki nie ,,odgrzane ,, |
sprawdź kable na przekaźniku głównym czy ich już tam nie pali
|
zwróć uwagę czy obrotomierz spada do zera jak zgaśnie?
|
Sprawdź odpowietrzenie zbiornika.
|
Ładowanie na światłach 14, gaźniki sprawdzane 2000 km temu
Odpowitrzenie ok, bo mi waha ucieka jak wyglebie. Z obrot wszystko gra. Lordzie i Śluza stawiam na elektrykę, rozwincie proszę swoje sugestie, tak z opisem gdzie co jest Dzięki i pozdrawiam |
Moje typy to :
Główny bezpiecznik przy przekazniku Czujnik kosy |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:36. |