PDA

View Full Version : Wymienność półek między Rd04 a rd07


drzert
10.06.2016, 11:00
Cześć,

czy jest może ktoś w stanie powiedzieć z całą pewnością czy półki w AT RD04 i RD07 są takie same?

Przekopałem dział i z grubsza wynika, że nie powinno być różnic ale nigdzie nie znalazłem konkretnego stwierdzenia które potwierdzało by wymienność półek między wersjami AT.:dizzy:

Pozdrawiam,
ZeRT

Sławekk
10.06.2016, 11:06
Są takie same w przypadku lag




- czasem jest inne mocowanie ( odlew wyższy ) pod stacyjkę , ale stacyjka wejdzie :)

drzert
10.06.2016, 12:01
A jak wygląda sytuacja w przypadku łożysk i sztycy?
Prawda jest taka, że półki potrzebne mi są do trampka :P

marekw
10.06.2016, 12:17
Ja mialem w rd 07 sztyce od rd 04 i nie sa takie same.Sztyca od rd 04 ma niższe ograniczniki skretu i z cala pewnoscia kąt pochylenia inny wiec nie radzę wsadzac od innego modelu sztycy.Ja szybko wstawilem orginal poniewaz tak jak wspomnialem kąt byl inny dobiegaly stuki na wybojach z główki ramy i krótsze ograniczniki skret wiec kierownica mogla sie skrecac do oporu

drzert
10.06.2016, 13:04
Przebiłem się trochę przez angielski internet i tam znalazłem info, że wszystko pasuje między modelami... Jestem w kropce.

szkotu1
10.06.2016, 14:50
Ja do poprzedniej afryki (07) przekładałem cały zawias z afry 04 brata. Wszystko pasowało, zrobiłem na tym 6 tyś km, więc chyba bym coś wyczuł, że nie działa jak trzeba. Lagi, koło, hamulce, półki. Cały przód mu ukradłem bo dzień przed wakacjami zaliczyłem dzwona :D

szynszyll
10.06.2016, 16:37
kat pochylenia sztycy?! to ona nie jest prostopadla do dolnej polki? zawsze mnie uczono ze kat to ma glowka ramy a nie sztyca...

marekw
10.06.2016, 17:52
Sprostuje to.mialem sztyce od rd 04 a półka górna od rd 07

drzert
10.06.2016, 18:19
Nie no takiej pomotanej zmoty nie mam zamiaru uprawiać, jak wymieniam półki to na takie z jednego kompletu.

Dziękuję bardzo za rzeczową odpowiedź!
Dziękuję też Marcinowi-BB który także podzielił się swoim doświadczeniem!

Pozdrawiam! Udanego weekendu!
ZeRT