PDA

View Full Version : Problem z biegami pomocy


KINKONK
30.03.2016, 10:40
mam problem z biegami nie wchodzą biegi za pierwszym razem od 2 do 5 co robić? AF RD-O4

Mallory
30.03.2016, 10:58
Do Powitalni marsz!!! A nie nabijać 2 posty bez Dzień Dobry. Kultury trochę.

bicio
30.03.2016, 11:05
Ja mu wybaczam, motór niedomaga, a tu pogoda taka... krew zalewa, rozum odejmuje. Jak tu w takich warunkach szukać powitalni, kiedy potrzeba nagła a tu kurwa nie ma biegów? :D

Mhv
30.03.2016, 11:12
:D
Proszę o powagę..na tak zadane pytanie z taką ogromną ilością informacji dodatkowych, można udzielić jednej słusznej odpowiedzi - jedź do warsztatu.

Misza
30.03.2016, 11:15
Ale nie wchodzą z dźwiękami w schemacie zgrzyt-zgrzyt-ghrhh-jeb, czy trrr-trr-trrr-yyłnnnnn?

bicio
30.03.2016, 11:17
Tego trrr-trr-trrr-yyłnnnnn bym się bardziej obawiał.

wilq.bb
30.03.2016, 11:23
Jeśli trrr-trr-trrr-yyłnnnnn to niestety będzie czterozazębniki od przyczłapki bulgatora, a to tanie rzeczy nie są.

Lucky Luke
30.03.2016, 12:19
wilq nie strasz kolegi , ja bulgutor sprowadziłem z Endoapololandi za 200 Dozłoarów przez internet więc spokojnie sobie te czterozazębniki wymieni, tanim kosztem.

ypsi
30.03.2016, 12:47
78iKFQiR1Bs

Ja bym stawiał na ten szpuncik od biegów.

slafo
30.03.2016, 13:17
jak jest trrr-trr-trrr-yyłnnnnn to da się to naprawić !!
Wizyta na warstacie i za pomocą elektrogumosamonapawarki z prawym bulbulatorem technicznym doprowadzamy cyngwajs do stanu używalności. Będzie jak z fabryki !!!

zbyszek
30.03.2016, 13:31
Jesteście dranie, tanie:D
t6qDEidleqg

KINKONK
30.03.2016, 14:53
Dzień dobry wszystkim jestem nowy.

krakus
30.03.2016, 14:55
czy ktoś może wykasować trolla i jego tematy? Jak dla mnie to ktoś tu sobie po prostu jaja robi.

KINKONK
30.03.2016, 15:03
wchodzą bez hałasu z 1 na 2 hałasuje wchodzą jak kopne w bok stopki. dzięki za normalne podpowiedzi!!!!

Zmyler
30.03.2016, 15:22
taki mały dupcok się zdupcył podobno.

wilq.bb
30.03.2016, 15:25
Jak naprawiasz i nie działa użyj większego młotka.
Jeśli nie pomoże młotkiem tzn, że mamy do czynienia z awarią elektroniki i tego młotkiem nie naprawisz.

sagattic
30.03.2016, 15:41
KINKONK - po pierwsze, zapraszamy do powitalni http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=69

Po drugie napisz coś o sobie, bo że jesteś nowy to wiemy (np. skąd jesteś, od kiedy jeździsz na moto, jakimi jeździłeś, czy masz doświadczenie w mechanice itp) dzięki temu będziemy wiedzieć z kim rozmawiamy, jak do Ciebie w ogóle podchodzić

Po trzecie napisz co od nas (forum) oczekujesz w kwestii problemu z biegami. Teraz przeczytaj swój opis usterki i pomyśl o nas odbiorcach... Bo ja osobiście nie wiem co z tym zrobić:
Jeżeli chcesz pomocy/porady - oddaj do mechanika
Jeżeli szukasz współczucia - szczerze Ci współczuję, mam nadzieję że uda Ci się szybko uporać z usterką
Jeżeli natomiast się chwalisz - gratuluję, mało komu udaje się rozwalić skrzynię biegów w afryce

W tej chwili mam wrażenie że Twój dostawca internetu pobiera opłaty za każdą napisaną przez Ciebie literę :p

sagattic
30.03.2016, 15:42
Jak naprawiasz i nie działa użyj większego młotka.
Jeśli nie pomoże młotkiem tzn, że mamy do czynienia z awarią elektroniki i tego młotkiem nie naprawisz.

http://vader.joemonster.org/upload/zns/601385deb3ae92cokolwiek.png

Misza
30.03.2016, 16:51
kłote saggattic:

https://lh3.googleusercontent.com/-ZSIdgK8oQPE/TVgVpvkkV9I/AAAAAAAACGg/dI-p69CYcGY-AT70D0TxMpvMsckYquntQCCo/s640-Ic42/IMG_0085.JPG



Mr kinkonk, rozbierz prawy dekiel, zdejmij sprzęgło i tam jest mechanizm zmiany biegów... to taki wstęp do naprawy.

bass
30.03.2016, 17:42
Pewnie dtc mu się posuło. Trzeba wylać wodę z centralki :D

WojtekBBI
30.03.2016, 20:20
Tego trrr-trr-trrr-yyłnnnnn bym się bardziej obawiał.

No ja to bym tez sie bal:D Pani ponizej pewnie by wiedziala co sie dzieje:D

https://www.youtube.com/watch?v=fkzdKPYuKVI

puszek
30.03.2016, 21:00
Kolego drogi..ta wiedza w Maroku kosztowała mnie 500 euro za zwiezienie z pustyni. Objawy..trudne przejscie z 1 na 2 i z powrotem też problem ... I uwaga istotna informacja...to cały czas świecąca lampka biegu jałowego. Jeśli masz takie objawy to melduj się w powitalni. Otrzymasz receptę .

KINKONK
31.03.2016, 10:06
wielkie dzięki dla miszy i dla sagattica to mój pierwszy sezon na a AF wcześniej jeżdziłem kawasaki zl 600 o mechanice nie mam pojęcia

KINKONK
31.03.2016, 10:08
z forum społecznościowego
korzystam pierwszy raz wiec nie mam pojęcia co jak działa

KINKONK
31.03.2016, 10:13
Marcin do warszawy mam 20minutek jestem z Tarczyna

puszek
31.03.2016, 13:02
No teraz juz jestes dyplomowany...Twoje problemy moga pochodzic(choć nie koniecznie) od tzw zmieniacza biegów. Na rysunku to ta część na dole po lewej stronie. Na płaskiej powierzchni z jednej strony jest bolec w osi i drugi ,który nie powinien być widoczny z boku ponieważ jest okryty ebonitem. Ten bolczyk służy jako zworka dla światła biegu jałowego. Czyli po tej płaskiej powierzchni przesuwa się czujnik biegu jałowego ,i jak trafi na metalowy bolec to światełko się świeci. Mi się zdarzyło, że ten ebonit oderwał się od zmieniacza i poszedł podróżować w oleju... W niczym to nie przeszkadzało dopóki nie chciałem "przejść przez luz" .Wtedy kulka czujnika- który ma sprężynkę nie mogła pokonać oporu który stawiał bolec- nie było już ebonitu. Zanim cokolwiek zrobisz zdejm zębatkę, pod spodem jest sruba od czujnika luzu , zastąp czujnik normalną śrubą o długości gwintu obudowy i patrz co się dzieje. Znam tylko dwa przypadki takiej awarii , ale warto o tym pamiętać i cieszyć się jazdą b]na wyjeździe .